Koogitüki asemel paku lemmikule hoopis spetsiaalset koeramaiust.Foto: Pixabay.com
Lemmikloom
24. detsember 2018, 09:29

Ka sinu lemmik võib end pühadeajal üle süüa! Head soovitused, kuidas seda vältida

Ise pühadelaua taga istudes nurub muidugi ka lemmik head ja paremat. Kuigi on jõulud, siis ära mine tema kurbade silmade ohvriks. Valmistu varakult ja osta talle tervislike ja sobivaid maiuseid.

Ole tähelepanelik nende asjade suhtes:

Anna enne pühadesöömingut lemmikule korralikult süüa. Nii väldid seda, et tal oleks kõht tühi, mistõttu ta hakkaks lunima pühadelaualt toiduaineid, mis võivad talle halvasti mõjuda.
Kindlasti ära anna lemmikule konte. Isegi imetilluke kild kondist võib lemmiku soole lõhki tõmmata või tekitada sooleummistuse. Nii võib sinu lemmik lõpetada jõuluõhtu hoopiski arsti juures.
Ära lase südamel härdaks minna. Ehkki võib tunduda, et lemmik justkui ei saa mingit rõõmu tunda, kui teised söövad, siis tea, et isegi väike tükikene valet toitu võib lõppeda sinu lemmiku jaoks halvasti.
Vaata, et kõik jõuludekoratsioonid oleksid lemmiku eest ohutus kohas. Kindlasti ei tohiks sinu lemmik süüa jõulupaberit jms. Näiteks kuuseokka sattumine lemmiku soolde võib mõjuda talle väga halvasti, seega hoia teda ka kuusest eemal.
Mõtle oma lemmiku peale varakult. Osta talle maiuseid, mis on naturaalsed ja tervislikud või mõni talle sobiv kont närimiseks. Nii jätkub talle tegevust ja ta on saba liputades rõõmus.