Oh, mis muhedad muffinid!Foto: Laura Liinat
Tee ise
9. mai 2021, 05:11

Küpsisepesa ja muffinihoidja ehk Lihtsad pakkimisnõksud omatehtud küpsetiste tarbeks

Omatehtud küpsetisega külla minnes, või praeguses reaalsuses näiteks hoopis ukselingi külge riputades, tasub see kaunilt ära pakkida. Nii on seda ka kena lauale sättida. Siin kaks lihtsad ideed, mida lausa peab järele proovima!

Krõmpsud ampsud taldriku vahel

Külla minnes pakenda küpsised sääraselt, et need ei pudeneks, sest murenev hõrgutis passib hamba alla, aga mitte vaibale!

Vaja läheb:

  • papptaldrikut
  • kääre
  • paelu
  • washi-teipe
  • kaunistusi

Tee papptaldrikust küpsisepesa nii:

1. Tee neli sälku. Lõika taldrikule neli vastastikku asetsevat sälku. Seejuures jälgi, et need oleksid paralleelselt ja sälkude vahele jääv osa oleks piisavalt lai soovitud arvu küpsiste mahutamiseks.

2. Vajuta sisse murdekohad. Murra taldrikut nii, et vastastikused sälgud oleksid mõtteliselt ühendatud. Murra taldrikut ka teistpidi, nii et sälkude vahele jääv osa ja selle äärtes olevad tükid murduksid sama joone pealt.

3. Painuta taldrik karbiks. Jäta kolmnurksed servatükid pealmisteks kihtideks.

4. Kaunista karp. Kasuta ilusaid paelu ja teipe karbi kaunistamiseks, nii et need aitaksid karbil ka oma kuju hoida.

Küpsised said kenasti karpi ritta. Foto: Laura Liinat

Muhvitatud muffinid

Kohevad väikesed keeksikesed on kõige paremad alati värskelt ja, mis seal salata, uhkelt kaunistatult. Selleks et nende isuäratav välimus säiliks ka pärast kingi üleandmist, tasub eeskuju võtta muhvist, mis kaitseb ja kaunistab käsi. Karvase kanga asemel loo maiusele kaitsevall hoopis joogitopsist!

Vaja läheb:

  • papptopsi
  • kääre
  • kaunistusi

Tee papptopsist muffinihoidjat nii:

1. Lõika serv maha. Lõika papptopsilt ära ülemine allarullitud serv.

2. Sälguta ülaäär. Lõika äärtesse ümberringi sisse sälgud.

3. Painuta ribad topsi sisse. Tee seda nii, et ribad moodustaksid topsile lehvikulise kaane.

4. Pakenda. Aseta muffin topsi, kata tops ribadega ja kaunista meelepäraselt.

Oh, mis muhedad muffinid! Foto: Laura Liinat