Et mittevajalikke kingitusi üldse ei tekiks, tehke pereringis ja sõprade seas materiaalsete kingituste asemel koos midagi toredat.Foto: Giftpundits.com / Pexels
Nipid
26. detsember 2020, 06:58

5 asjalikku soovitust, mida teha mittevajalike kinkidega

Kuigi kingitud hobuse suhu ei vaadata, võib tahes-tahtmata sattuda jõuluvana kotti kingitus, mis saaja vajaduste või maitsega ei haaku. Mida praktilist siis teha, et asjad ei jääks nurka tolmu koguma?

Hoia alles ja kingi edasi

Kuigi kingitus võib tulla väga soojast südamest, ei pruugi see siiski kingisaaja vajaduste või maitsega sobida. Kuna see ei tee kinki iseenesest sugugi kehvemaks, võid leida, et just see jõuluvana näoga tass puudub sõbra kollektsioonist või endal juba olemasolev kodumasin kulub ära teisel pereliikmel. Piinliku olukorra vältimiseks vaata hoolega, ega kingil pole pühendust või kingisaaja initsiaale.

Anneta

Kui vanavanatädi kingitud kampsun ei passi sinu kehatüübi või stiiliga, võib sellest rõõmu tunda mõni abivajaja varjupaigas. Uuri, millised asutused parasjagu annetusi ootavad või vii mittesobiv riideese mõnda taaskasutuspoodi.

Tee ümber

Liiga kitsa kaelusega või ebamugavate varrukatega ilusa koega kampsun võib saada uueks jõulukingilemmikuks just pehme diivanipadja või soojade jalavarjudena. Tänu uuele ilmele saab kink uue elu ning hoiab kokku looduse ja rahakoti arvelt. 

Korralda kingivahetusõhtu

Kutsu sõbrad-sugulased (sel aastal arvutiekraani vahendusel, eks!) kokku ning korraldage üks meeleolukas jõulujärgne koosviibimine, kus jõuluõhtu säravamaid hetki meenutada, viimaseid piparkooke süüa ning sõbralik kingivahetuspidu pidada. Pange aga paika kindlad reeglid, kus keegi ei pahandaks, kohates peol kinki, mille ise kinkinud on. Peol võid rõõmustada ka toredate enda kingitud asjade nägemise üle, sest nii võid need endale tagasi vahetada!

Müü maha

Kui ongi juhtunud, et kingiks on saadud kaks samasugust raamatut või päkapiku toodud kaktuseline ei saa kõigi pereliikmetega ühtviisi hästi läbi, võib viia kingid uuele ringile ka need maha müües. Müügist saadud raha võid annetada abivajajatele. Et taaskasutus ja asjade kasutuselevõtt on esmatähtis, ei saa siinkohal aga alati loota suurele kasumile.

Hea mõte!

Et mittevajalikke kingitusi üldse ei tekiks, tehke pereringis ja sõprade seas materiaalsete kingituste asemel koos midagi toredat, kinkige teineteisele häid soove või annetage koos heategevusorganisatsioonidele.