Foto: PantherMedia/Scanpix
Jõulud
30. detsember 2018, 08:30

Kui palju aega kulub pühadesöögi mahasportimiseks?

Jõulud on selleks korraks üle elatud, aga aastavahetuse pidulauad alles ees. Nii mõnigi meist pole veel jõudnud sportimisest mõtlemagi hakata, mis siis, et jõuluajal sai sisse vitsutatud nädala jagu toitu ja püksid on päris kitsad. LadBible tõdeb, et piduroogadest saadud kaloripommi väljahigistamine pole sugugi lihtsate killast ...

Keskmine inglane sööb ainuüksi jõululaupäeval umbes 6000 kalorit. Birminghami ja Loughborough ülikoolide teadlased korraldasid uuringu, mille käigus kaaluti novembris ära 272 täiskasvanut ja siis korraldati kaheksa nädalat hiljem järelkaalumine. Kaalumise tulemustest käesolevas loos ei räägita. Küll aga on siinkohal oluline see, et pooled uuringualused said paberilehe oma sportliku aktiivsuse fikseerimiseks ja seal oli kirjas ka info selle kohta, kui palju erinevate piduroogade väljahigistamine sportimist nõuab ...

* Ühe klaasikese mulliveini kaloraažist vabanemiseks tuleb 17 minutit joosta. Viis šokolaadikest nõuab 21 minutit jooksu.

* Brittidele meeldib selline roog nagu pigs in blankets (põrsakesed teki sees), mis peaks kujutama peekoni sisse mässitud vorstikesi. Viis sellist vorstikest annab ümmarguselt 350 kalorit ja nende ärapõletamiseks tuleb teha pool tundi kiiret kondiauru.

* Inglaste armastatud magusad jõulutäidisega pirukad annavad 245 kalorit. Üksainus pirukas eeldab seega 21-minutilist trenažööril vehkimist.

* Nagu juba öeldud, on brittide keskmine jõululaua „täispank“ 6000 kalorit. Kui sa hammastele ja kõhule armu ei anna, siis pead hiljem korralikult jalgadele valu andma: jooksma läbi sisuliselt kaks maratoni ehk 84,3 kilomeetrit!

* Kui jooksmine pole päris sinu teema, siis mine ujulasse ja läbi 175 kilomeetrit ehk sisuliselt Tallinna ja Tartu vahemaa. Või ära mõõda kilomeetreid, vaid uju lihtsalt 13 tundi järjest.

Niisiis: ilmselt on lihtsam hoida pühadelauas veidi mõõdukamat joont?