Foto: Alar Truu
Seisukoht
28. detsember 2018, 16:28

Seisukoht | Ilutulestiku asemel

Aastavahetus on ukse ees ja ega kesköised ilutulestikudki tulemata jää – rõõmsal meelel lastakse raha vastu taevast nii suurtes linnades kui ka väikestes maakohtades, nii keskväljakutel-külaplatsidel kui ka tänavanurkadel ja koduaedades. Mida väiksem koht, seda suurema hoolega  jälgitakse just neid eraviisilisi ilutulestikke: kelle aiast kui palju tulevärki taevasse tõuseb. 

„Peetri ärid enam vist nii hästi ei lähe, tänavu tulid kõige vingemad kärgatused hoopis Antsu aiast,” võetakse kohalike ettevõtjate panus külapoe riiulite vahel või rahvamaja käsitöötoas jutuks veel mitu kuud hiljemgi. Kes usuks, et Peeter on aasta jooksul ilmaasjade üle aru pidanud ja otsustanud  selle summa, mis seni sai igal uusaastaööl ilutulestikule kulutatud, annetada hoopis lastehaiglale, vähiravifondile või kodukandi kehvade perede toetamist korraldavale mittetulundusühingule.

„See pole jutt ega midagi,” on kohalik traadita telegraaf kõigutamatu. „Ju ikka kehvasti läheb!”

Jaksu ja meelekindlust kõigile neile, kes tänavu on otsustanud viieminutilise koduaiast tuledesäras taeva poole lendava mainekujunduse asemel teha annetuse sinna, kus iga sent aitab teha head.