Näputööd sobib teha ka meestel.Foto: Laura Strandberg
Tee ise
28. detsember 2018, 15:56

VIDEO | Mehed käsitööd tegema! Kaks inspireerivat videot

Maailmas kogub populaarsust sõnapaar mehed ja käsitöö. Vaata lahedast videost, kuidas mehised mehed San Francisco kohvikus kudumisringist osa võtavad. Kui käsitööpisik sind nakatas, võta heegelnõel ja lõng ning vaata teisest videost, kuidas ise lihtsa moodusega armas kaunistus heegeldada.

Juba soliidses eas härrad lõid kudumisringi selleks, et julgustada kõiki mehi, kellele kudumine meeldib, seda avalikult tegema. Samas ka omavahel sotsialiseerumiseks, saades kokku korra nädalas ühes San Francisco kohvikus. Mõne jaoks on kudumine pääsemine igapäevastest töödest infotehnoloogias, mõni saab sellega vähendada stressi ja pingeid oma elus. Uuringud on näidanud, et kudumine vähendab ärevust, depressiooni ja kroonilist valu.
Arusaam, et mees sobib ainult puutöökotta, võiks unustuste hõlma vajuda. Selle asemel võiksid meil olla vanaisad, kes koovad lastelastele villaseid sokke ja mütse.

Allikas: Facebook, Brut

Kui said eelnevast videost inspiratiooni käsitööga tegelemiseks, siis järgnev video õpetab, kuidas heegeldada lihtne kodukaunistus.

Heegelda mummudega ketti nii:
1. Heegelda ahelsilmustest kett.
2. Tee esimene mumm. Võta lõng heegelnõelale, vii nõel läbi keti üle-eelmise silmuse, haara töölõng ja tõmba läbi silmuse.
3. Korda võtet läbi antud silmuse veel kolm-neli korda.
4. Tõmba lõng läbi kõigi heegelnõelale saadud silmuste ja heegelda üle-üle-eelmisesse silmusesse kinnissilmus.
5. Jätka keti heegeldamist järgmise mummuni.