Jyväsküla pere sai kaardi, mis oli teel 22 aastat. Foto: Vida Press
Maailm
28. detsember 2018, 17:08

Pere sai kaardi, mis oli teel 22 aastat. Saatjaks oli autoõnnetuses hukkunud paar (5)

Jyväsküla pere sai jõululaupäeval omapärase postkaardi. Autoõnnetuses hukkunud abielupaar saatis tervitusi 5-aastasele poisile, kes oli nüüd juba täiskasvanud mees, kirjutab Iltalehti. 

Matti Pihlajamäki läks jõululaupäeval postkastist ajalehte võtma. Seal oli ka kolm postkaarti. Neist kaks olid sinna poetanud naabrid, aga üks postkaart tekitas segadust. Kaardil oli suvine vaade Isonkyro kirikust. Kaart oli adresseeritud perepoeg Laurile, kes elab nüüd hoopis Turu linnas.

Mees arvas, et ehk on kaardi postitanud mõni poja tuttav, kuid siis märkas Matti, et kaardi olid teele pannud tema tädi ja tädimees. Kuid paar hukkus autoõnnetuses 1999.aastal.

Kaart nägi välja nagu uus ega tundunud, et see oleks kunagi mingite masinate vahele jäänud.

Postitempli järgi tuli välja, et kaart oli pandud teel 1996. aastal Seinajoelt. Seega oli kaart olnud teel 22 aastat. Pihlajamäki rääkis, et tema tädil oli komme saata sugulaste lastele postkaarte. Paaril endal lapsi ei olnud.

Kuupäeva järgi arvas Matti Pihlajamäki, et kaart oli saadetud toona 5-aastasele Laurile  nimepäevaks. Kummaline on see, et juhtumisi sündis just detsembris Laurile poeg.

Algul arvaski Matti, et kaardiga õnnitletakse Laurit lapse sünnui puhul, aga siis ta mõistis, et mõeldakse ikka Laurit ennast.

Kus ja miks kaart nii kaua seikles, pole teada.