Pärast jõuluaegset liharallit kuluks ära kala, näiteks marineeritud lõhe. Foto: Stanislav Moškov
Kersti Eero 29. detsember 2018 00:01
„Jõuluajal on kõik hapukapsad ja sealihad ära söödud, aastavahetusel püüame teha teistsuguseid asju,“ ütleb Anna Huimerind kohvikust Supelsaksad. Nende teistsuguste asjade all peab ta silmas külmlauda, kus valitsevad kalad-krevetid ja kus kindlasti ei puudu ka suguvõsa pea 100aastase retsepti järgi küpsetatud keeks.  

„Jõuluajal on kõik hapukapsad ja sealihad ära söödud, aastavahetusel püüame teha teistsuguseid asju,“ ütleb Anna Huimerind kohvikust Supelsaksad. Nende teistsuguste asjade all peab ta silmas külmlauda, kus valitsevad kalad-krevetid ja kus kindlasti ei puudu ka suguvõsa pea 100aastase retsepti järgi küpsetatud keeks.  

Sama keeksi on Anna kodus küpsetanud juba tema ema Ruth Huimerind ja kindlasti mitte ainult jõulude ajal. Küpsetis, mille retsept pärineb Anna vanavanaema retseptivaramust, seisab sageli pühade või sünnipäevade ajal laual. „Teeme seda puhta maitsega keeksi aasta läbi. See meeldib kõigile, ka lastele,“ ütleb kümneaastase Karli ja 5astase Ella ema Anna. Vana-aastaõhtuks lubab ta igaks juhuks küpsetada koguni kaks keeksi.  

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad