Jõulud

Kergendus kõhule: aastavahetus kala ja keeksiga  

Kersti Eero, 29. detsember 2018 00:01
Pärast jõuluaegset liharallit kuluks ära kala, näiteks marineeritud lõhe. Foto: Stanislav Moškov

„Jõuluajal on kõik hapukapsad ja sealihad ära söödud, aastavahetusel püüame teha teistsuguseid asju,“ ütleb Anna Huimerind kohvikust Supelsaksad. Nende teistsuguste asjade all peab ta silmas külmlauda, kus valitsevad kalad-krevetid ja kus kindlasti ei puudu ka suguvõsa pea 100aastase retsepti järgi küpsetatud keeks.  

Sama keeksi on Anna kodus küpsetanud juba tema ema Ruth Huimerind ja kindlasti mitte ainult jõulude ajal. Küpsetis, mille retsept pärineb Anna vanavanaema retseptivaramust, seisab sageli pühade või sünnipäevade ajal laual. „Teeme seda puhta maitsega keeksi aasta läbi. See meeldib kõigile, ka lastele,“ ütleb kümneaastase Karli ja 5astase Ella ema Anna. Vana-aastaõhtuks lubab ta igaks juhuks küpsetada koguni kaks keeksi.  

Samal teemal

31.12.2018
MIDA ÕHTUL LAUALE PANNA? Kiired suupistesoovitused Ragne Värgilt
28.12.2018
SUUR TEST: milline Sovetskoje vahuvein on parim?
20.12.2018
50 NIPPI | Alkovaba aastavahetus - on see üldse võimalik?
30.12.2017
Aastavahetuse kerge suupistelaud

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee