Rait Ratasepp.Foto: Facebook / Rait Ratasepp
Jõulud
30. detsember 2018, 09:35

Jõulud treeninglaagris veetnud ultratriatleet Ratasepp: keha taastub ulmeliselt kiiresti

Uuteks väljakutseteks valmistus ultratriatleet Rait Ratasepp lõpetas äsja kahenädala treeninglaagri Kanaari saartel, kus läbis kõvasti jooksukilomeeterid.

Ta tegi 14 päevaga 29 jooksutrenni, mille jooksul läbis kokku 527 km. See teeb keskmiselt 37,6 km päevas. "Vaimutreening algas 11. päevast," kirjutas ta oma Facebooki lehel.

"Olen oma keha füüsilise vastupidavuse viinud sinnamaani, kus võingi jääda sportima. Mägesid liigutav jõud on aga peas ning eesootavateks katsumusteks valmistumisel keskendun ennekõike mentaalsele ettevalmistusele. Parim viis vaimujõu tugevdamiseks on viia keha füüsis piiri peale ning jätkata treenimist. Iga samm sealt edasi karastab vaimu. Täna tuleb mul aga korraliku füüsilise kurnatuse saavutamiseks palju vaeva näha. Keha lihtsalt taastub ulmeliselt kiiresti.

Mõistagi Kanaaridel lihtsaid treeningtingimusi naljalt ei leia - seega tuli mul palju maadelda tugevate tuulte ning mägedega. Joostes sai võetud 7300 tõusu- ja langusmeetrit. Allamäge jooksmised olid kõikse keerulisemad ning seepärast kaotasin ka päris mitu varbaküünt."

Kui kellelgi tekkis kalendrisse vaadates küsimus, kas Ratasepp treenis ka jõulude ajal, siis vastus on "jah". 

"Juba kuus aastat olen jõulude ajal Kanaaridel treeninglaagris olnud," teatas spordimees pühade ajal sotsiaalmeedias. "See on olnud taotuslik, sest mulle lihtsalt ei meeldi jõuludega seotud kära ja müra. Samuti on see parim aeg saavutamaks konkurentsieelis, sest kõik teised ju puhkavad ja söövad.

Järgmine aasta plaanin jõulude ajal aga kodus olla, sest siis on Rasmus (poeg - M.T.) juba kolmene ning tema pärast olen ma valmis kogu jõulusagimise kaasa tegema."