Kas ka sina sõid pühade ajal liiga palju?Foto: Pixabay.com
Nipid
1. jaanuar 2019, 09:40

Peale pühi vaevab raske enesetunne? Võta appi need nipid ja alusta uut aastat kergema olemisega!

Pühade meeleolu on tore, kuid erinevatel koosviibimistel tarbitud söök ja jook kurnab paratamatult organismi. Jagame häid soovitusi, kuidas painavast raskustundest lahti saada.

Loo endale kergem tunne:
Liiguta end rohkem. Kui sa oled pärast aastavahetuse pidustusi end välja maganud, siis mine loodusesse ja tee pikem jalutuskäik, nii on palju kergem taas töölainele saada ja keha täitub uue energiaga.
Muuda oma toidukogused taas normaalseks. Pühadeajal kipume ikka toidu ja joogiga patustama. Anna nüüd oma seedimisele natukene puhkust vähendades toidukoguseid ja süües tihedamini. Vali kergemini seeditavamad toidud, näiteks erinevad pudrud ja püreesupid.
Joo palju vedeliku. Hästi sobib puhas vesi või roheline tee, mis kiirendab ainevahetust ning mõjub organismi puhastavalt.
Lase endal lõõgastuda. Ehkki taas ootavad ees töised ajad luba endale 1. jaanuaril mõnuleda - vedele vannis või kosuta end mõnusate maskidega. Tee neid asju, mis sulle rõõmu pakuvad, nii saab sinu organism oma jõuvarusid taastada.
Naera! Naermine põletab kaloreid ja täidab sinu keha positiivse energiaga. Ümbritse end kallite inimestega ja tunne end lihtsalt hästi!