Jõuluaeg saab sellel nädalavahetusel läbi.Foto: Simon Matzinger, Pexels
Kodu ja Aed
1. jaanuar 2022, 09:00

3 kodust tööd, mida sellel nädalavahetusel peaksid tegema

Järgneval nädalal on kolmekuningapäev, mis lõpetab jõulud ning lükkab uue aasta täie hooga käima. Seetõttu on paslik vaadata nüüd üle need asjad, mis peaks kindlasti ära tegema.

Pühad läbi, kord majja
Kolmekuningapäev, 6. jaanuaril on olnud ikka tähiseks, et pakkida kokku jõulukaunistused ja viia kuusk toast välja. Otsi pühademunadele ja muudele rippuvatele kaunistustele sobivad karbid, et need ka uutel jõuludel tervelt kasutusse saaks võtta. Vahest on sul selleks mõni kingiks saadud pakend alles jäänud, samuti sobivad vanad pakkepaberid hästi karbi sisse õrnade esemete pehmenduseks. Ära unusta kokku pühkimast ka kuuseokkaid – need on osavad peitupugejad nii parketi vahele kui vaiba sisse. Kuuse võid jätta õue seisma ja lõkkehooaega ootama, või viia linnades asuvatesse kogumispunktidesse. Mõnel pool saab neist tuleskulptuur, teisal aga hakkepuit. Jõulupuu täiel määral ära kasutamine on ikka etem, kui selle prügikasti veerele nukralt seisma tõstmine!

Uus aasta, uus kalender
Ka elementaarne vajab teinekord meeldetuletamist. Suures pühade jätkuhoos saavad ikka kiiremad asjad enne tähelepanu ning võid avastada, kuidas uus kalender on jäänud välja panemata ja kasutusele võtmata tervelt kuu jagu. Et sellega kogemata nii pikalt mitte viivitada, tõsta uue aastanumbriga kalender välja juba täna! Märgi sinna ka kõik teadaolevad tähtajad, sünnipäevad ja ruumi olemasolul ka tähtsamad eesmärgid – nii on oluline pidevalt silme ees!
Kui sul uut kalendrit pole, saad valmistada selle ka eelmise aasta omast.

Muutlikud olud, ettevaatusabinõud
Jaanuari algus on olnud pidevate temperatuuride kõikumistega. Pooleldi ära sulanud lumi on külmetades tekitanud kindlasti ohtlikult jäiseid kõnniteid. Et aasta algus ei mööduks ilmataadi tegemiste tõttu kipsis jala või käega, tee vähemalt koduesisel kõnniteel libedusetõrjet. Vaata üle ka kodumaja katus ning puhasta see vajadusel lumest ja löö puhtaks purikatest.