Kuuseehted Foto: Aldo Luud
Sisustus
4. detsember 2019, 12:55

Millised on tänavused pühadevärvid? 5 dekoratsioonisoovitust pühadeks

Tumepunane on ja jääb jõuluklassikaks, kuid selle kõrvale sobib ka palju muud. Aga tänavusse trendi kuuluvad ka õrnemaks ja tuhmimaks toonitud pühadevärvid, nagu roosa ja Burgundia punane.

Peamine oleks, et kõik, mida oma jõulukaunistustena kasutate sobituks ka teie koju. Ennekõike ruum ja seejärel kaunistused. Toome esile viis soovitust, millest võiks kodu dekoreerimisel lähtuda. 

1. Pastelne roosa koos halli või suitsusinisega loob minimalistlikumas interjööris elegantsi. Piisab vaid paarist paberehtest ja pleedist ning ongi meeleolu käes. Pealegi on tegu asjadega, mida pole ka ülejäänud aastal vaja kapinurka peita.

2. Lihtsad elegantsed vormid. Mõned klaasist pallid tavalise oksa küljes ja viide pühadele jõuab kohale. Kõige lihtsamas jõulukuulis võib olla peidus enamat kui lopsakalt ehitud kuuses.

3. Kui peres on lapsi, kes ei lepi minimalismiga, võib rõõmsates “kommivärvides” paleti laias kaares üle toa laotada ning dekoratsioon mõjub värskena ka aastavahetusel ja kevadelgi. Eriti tüdrukute puhul – vallandage kõik need ükssarvede ja muffinitega seotud glitterisäras tunded ning ongi tõelised piigade pühad.

4. Õrn punane kogu elamisse. Kui soovite pühademeeleolu ka elutoast kaugemale, siis voodipesu või köögitekstiilide näol saab jõulud viia magalasse ja kööki. ­­­Ja kas teile toob taat kinke õhtul või pühadehommikul? Kui hommikul, siis tasub mõelda, millises pidžaamas terve päev vastu panna.

5. Nagu lõbustuspargis – ükssarvedest klounideni. Kui oleviku roosa-roheline litrimaailm tundub piiratud, tasub juurde tuua oma lapsepõlve aegsed elemendid – eksootilised värvilised loomad, gloobus, liblikad jms.