Iga valikuga saame näidata hoolivust meid ümbritseva keskkonna vastu.Foto: Matheus Frade, Unsplash
Nipid
13. jaanuar 2019, 14:41

Kui lähed välja sööma, saad nende nippidega säästa raha ja loodust!

Kui sinugi uusaastalubadustesse kuuluvad kõiksugu paremini toimimised ja hoolivama keskkonna loomine, hoiavad sind aasta jooksul lubadustereel meie nädala ökonipid. Nende lihtsate ja nutikate nippidega säästad nii looduse kui rahakoti arvelt ning tagad endale puhtama heaolu.

Kui armastad kuumi jooke
Kodust lahkudes ära unusta kotti pakkida termostassi, sest nii Reval Cafe, Caffeine, Coffee In, Gustav Cafe, Krempel, Olerex, Circle K kui ka Wedur müüvad kohvi korduvkasutatavasse topsi. Paljud müügipunktid teevad oma topsiga ostjatele soodustusi, nt Reval Cafe-s saad sel puhul 15sendise allahindluse.
Lahtisena müüdavat teepuru ning kohviube saab kaasa võetud pakendisse osta Kaubamaja Tea & Coffee Centre-s, Karlova Kohvis, Chado-s, Gurman’s tee ja kohvipoodides ning Tartu Coffeeling-us. Et küsija suu pihta ei lööda, siis tasub neid võimalusi küsida mujaltki!

Tellides toitu kulleriga
Koju toitu tellides märgi tellimusele kui sa ei vaja ega soovi ühekordseid söögiriistasid, salvrätikuid või toidulisandeid nagu sojakastet ja ingverit. E-toidupoodidest tellides saad märkida, et toidud pakitaks paberkottidesse või pappkastidesse ning et puuviljakotte kasutataks võimalikult vähe või üldse mitte. Sellised väikesed valikud aitavad teha suuri sammu suuremate muudatuste poole!

Kraanivesi on joogivesi
Restoranides ja kohvikutes einestades palu pudelivee asemel kraanivett. Kvaliteetse ja puhta kraanivee nimel on tehtud palju tööd, mistõttu on kraanivesi joogiveena kõlbulik ka söögikohtades. Vaata ja loe lähemalt vesikraanist.ee.

Loobu plastikkõrrest
Kohvikutes-restoranides jooke tellides palu teenindajal kõrt joogile mitte lisada. Enamasti on need plastikust ja leiavad juba paari minuti pärast tee prügikasti. Kui armastad kõrrega juua, siis kasuta taaskasutatavaid kõrsi, mis on valmistatud näiteks pilliroost, terasest või klaasist.

Oma nõu kaasa
Välja sööma minnes võta enda korduvkasutatav kaanega toidunõu kaasa – nii saad paluda ülejäägid enda nõusse kaasa panna. Sellega säästad loodust mõttetust prügist ja kokkuhoid on ka sinu rahakotis, sest mitte igal pool ei ole ühekordsed nõud tasuta.