Võta hetkeks aeg maha, et energilisemalt edasi minna.Foto: Alexander Dummer, Pexels
Nipid
13. jaanuar 2019, 14:41

5 nippi, mis aitavad keset kiiret argipäeva lõõgastuda

Kiire argipäev võib mööduda justkui ühe hingetõmbega ilma, et oleks hetkekski peatunud. Nii tekib kiirelt tüdimus, väsimus ning halvemal juhul läbipõlemine. Need nipid aitavad leida kiirel hetkel tasakaalu.

1. Muuda mõttelaadi
Enamasti on kõik kinni suhtumises. Mõeldes, et elu on täis kohustusi, mida me peame tegema, lood ise vaimse takistuse ja tegevus muutub ebameeldivaks. Pigem mõtle, et sul on võimalus seda tegevust teha. Kui õhtune toidupoe külastus tundub äärmiselt tüütu, siis pigem on see sinu privileeg, sest sul on piisavalt raha, et endale meelepärast toitu osta.

2. Taju oma kohalolekut
Õhtul sa isegi ei mäleta, mida sa päeval tegid, sest kõik kulgeb ühes pikas tegutsemises. Me ei anna hetkeski võimalust oma meeltel tajuda, mis ümberringi toimub. Seega võta viis minutit ja tunneta ühe meelega, mida sa parasjagu koged. Näiteks süües keskendu vaid toidule ja jäta muud tegevused pooleli.

3. Tõmba hinge
Kasvõi enne e-kirjale vastamist või telefonikõne tegemist võta hetk ja hinga sügavalt sisse ja välja. Isegi lühike paus annab nii olulise hetke puhkamiseks.

4. Võta söögikordadel aeg maha
Söögi ajaks jäta rahulikult nutiseade kotti, et sa ei peaks igale märguandele reageerima. Pidev valveolek väsitab ja muudab närviliseks. Õpi ennast teadlikult infovoolust välja lülitama.

5. Mediteeri
Lihtsaim viis päeva jooksul teadlikult 10 minutit vabaks võtta on mediteerimine. Leia endale rahulik koht, kus istuda või pikali heita ning keskenduda oma hingamisele. Hinga 5 sekundit sisse, hoia hinge 5 sekundit kinni ja hinga sama pikalt välja. Sekundite lugemine on hea viis, kuidas muud mõtted eemale hoida.

Allikas Net-a-porter.com