Kvaliteetse toiduga on ka koer terve ja rõõmus.Foto: jagdprinzessin, Pixabay
Lemmikloom
14. jaanuar 2019, 10:30

IGA LOOMAOMANIK PEAB TEADMA: nii on õige hoiustada lemmiku toitu!

Selleks et sinu lemmiku toit säiliks pikalt tarbimiskõlblikuna on vaja teada põhitõdesid. Siin mõned olulisemad.

Säilita kuivtoitu nii:
Hoia toitu õhukindlas anumas. Kõige suuremaks vaenlaseks kuivtoidule on õhk. Erilist rõhku tuleks pöörata kliinikutoidule, mis sisaldab kergesti riknevaid koostisaineid. Veel riknevad lihtsamini kuivtoidud, mis sisaldavad palju oomega rasvhappeid või on rasvased. Kui selline toit puutub õhuga kokku, muutub selle toidu maitse ja lõhn lemmikule ebameeldivaks ja ta ei pruugi seda enam hea meelega süüa. Kaovad ka olulised omadused.
Väldi niiskust. Kui hoiad kuivtoitu liiga niiskes keskkonnas, võivad selles areneda nö. jahuussid, mis pole ohtlikud, küll aga tasuks neid siiski vältida, sest võivad kiirendada toidu roiskumist. Hoia kuivtoitu pimedas ja jahedas.
Vali spetsiaalne toidutünn. Toidutünni on oluline pesta peale igat „kotikorda“, sest toidus sisalduv rasv võib rääsuda. Lihtsam on ümbervalamist vältida ning panna toidukott otse toidutünni.
Ole tähelepanelik ka toitu ostes. Pea silmas suurust, sest suurem kott võib olla küll soodsama kilohinnaga, aga väiksema koera puhul pole see tegelikult mõistlik. Koer ei taha süüa toitu, mis on lahtunud ja rääsunud.

 

Säilita märgtoitu nii:
Jälgi paki lahti olekut. Suuruse valik on märgtoitu ostes väga oluline, sest lahtise konservi peaks koer või kass ära sööma kahe päeva jooksul. Suure niiskusesisalduse tõttu võib märgtoit kergesti rikneda.
Õige keskkond. Hoia märgtoitu jahedas ja soovitavalt külmkapis. Pane märgtoidule kaas peale, muidu see kuivab ning lemmik ei pruugi seda enam tahta.

 

Säilita toortoitu nii:
Jälgi portsjoni suurust. Iga toortoidu korduv sulatamine ja külmutamine ei ole hea. Värske toidu peab võimalikult kiirelt ära tarbima.
Ole hoolas ka nõudega. Lemmiku kausse tuleb hoolikalt pesta, erilist tähelepanu tuleks pöörata hügieenile just suvekuudel.

 

Allikas Petcity.ee