Mahlased blondie'd sobivad õhtusöögi lõpetuseks või kohviga nautimiseks. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
23. jaanuar 2019, 14:35

BLOGI | Keefiri blondie'd ehk mahlased koogiruudud

Neid heledaid ruudukesi võib pidada šokolaadipruunide brownie’de sõsarkoogikesteks. Blogi Jazzinokitcheni retseptis leidub rohkelt valget šokolaadi ning pähkleid. Eriti hästi sobivad need maiused kohviga nautimiseks!

Vaja läheb:
20 x 20 cm vorm
200 g keefirit
100 g suhkrut
20g fariin- või demerara suhkrut
0,5 tl vaniljekaunapastat või tl vaniljesuhkrut
2 muna
100 g võid
200 g valget šokolaadi
6-7 kardemoni kupart
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g meelepäraseid pähkleid: mets-, india pähkleid ja/või mandleid

1. Sulata või. Soovi korral lase võil ka pruunistuda, et saada nö karamellise maitsega pruun või. Selleks läheb umbes 4-5 minutit, ning soovitan pliidi juurest mitte kaugele minna. Esmalt või hakkab vahutama ning seejärel saab tumekuldse värvi. Kui pruunid piimaosakesed hakkavad eralduma ja värv on sügavkuldne, siis ongi pruunistatud või valmis. Võta pliidilt, lisa 100 g valget šokolaadi ja uhmerdatud kardemon, sega ühtlaseks ja jäta jahtuma.
2. Mõõda keefir, suhkrud, muna ja vanilje kaussi ning vispelda läbi.
3. Rösti 180 kraadises ahjus pähkleid umbes 7-9 minutit, kuni nad hakkavad lõhnama ning on veidi jumet saanud, koori vajadusel ja haki jämedalt. Mandlid võib koorega taignasse segada, aga metspähklite koorel on veidi mõru maitse, ning koore saab kenasti maha, kui kuumad röstitud pähklid käterätikule valada ning siis neid läbi räti veidi mudida .
4. Samal ajal haki ka ülejäänud 100 g valget šokolaadi.
5. Vala šokolaadi-või segu vispeldades keefiri hulka, sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, lisa sool ning viimasena hakitud šokolaad ja pähklid. Sega väheste liigutustega ühtlaseks, kuid ära üle sega.
6. Vala küpsetuspaberiga kaetud vormi ning küpseta 180 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni keskele torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Serveeri leigelt või jahtunult ruutudeks lõigatuna.

Pikemat blogipostitust loe siit!