Kollaaž
Foto: 8x Jaan Heinmaa, Hele-Mai Alamaa, Siim VahurArtikkel ilmus esmakordselt 29.12.2018
ROSOLJE 8 MOODI | Eestimaal ei peeta nende salatiteta ühtegi suuremat pidu! (1)
Rosolje, mida Peterburis nimetatakse mõnedes kohtades suisa Eesti salatiks, on üks meie uuema aja köögi nurgakivisid. Laiemalt levima hakkas see esimese vabariigi aegu, et nüüd siis taassündi teha. Vaata, mis toredaid rosoljeretsepte me Toidutare varamust uusaastalaule leidsime! Täna ongi hea mõte salatikraami varuma hakata, et tegu aastapäeva õhtuks maitsestuda jõuaks.
Klikka retseptil: Rosolje
Rosolje üheksat moodi
Foto: Jaan HeinmaaSee oliiviõliga köögiviljasalat on just neile, kes ei soovi süüa rohke koore ja majoneesiga rosoljet. Kõige parem on see salat värskelt kokku segatuna!
Klikka retseptil: Soe kitsejuusturosolje
Soe kitsejuusturosolje
Foto: Jaan HeinmaaMahe köögiviljavorm sobib kartulite asemel liha kõrvale, aga ka soojaks eelroaks. Head mekki lisab roale kitsejuust.
Klikka retseptil: Rosolje Polli moodi
Rosolje Polli moodi
Foto: Hele-Mai AlamaaLase enne serveerimist vähemalt tund külmas seista. Serveeri kiluvõileibadega.
Klikka retseptil: Roosapalgeline rosolje
Roosapalgeline rosolje
Foto: Siim VahurÕiges pidulauarosoljes on ikka heeringas sees. Selles pisut vindiga rosoljes on suitsuheeringas, mille tõstavad taldrikule ka veendunud heeringapõlgurid. Kartuli kohta täidab tervislik kikerhernes, mis sobib salatisse hästi.
Klikka retseptil: Vanakooli rosolje
Rosolje
Rosolje hiilgeaeg jääb möödunud sajandi 30-ndate ja 60-ndate aastate vahele, kui Eestimaal ei peetud selleta ühtegi pidu. Vähehaaval aga tõrjus pidulaua kroonimata kuninga välja lihtsama koostisega ja hõlpsamini valmiv kartulisalat.
Klikka retseptil: Tervislik rosolje kodujuustuga
Tervislik rosolje kodujuustuga
Foto: Jaan HeinmaaVana hea rosolje tervislikum variant, kus hapukooremajoneesikastme asemel on kodujuust ja tsipake oliiviõli. Retseptis liha puudub, aga soovi korral võib alati lisada head vorsti, sinki või praeliha. Ilma lihata sobib nii iseseisva roana kui ka mõne mõnusa šnitsli või prae kõrvale.
Klikka retseptil: Seenerosolje
Seenerosolje
Foto: Jaan HeinmaaSeenerosolje on hea vaheldus klassikalisele rosoljele. Väga maitsva salati saad äsja kupatatud riisikatest, kuid kasutada võid ka soolaseeni.
Klikka retseptil: Tervislik rosolje
Tervislik rosolje
Foto: Toidutare
Kommentaarid