Kuidas valida soeng vastavalt oma näokujule?Foto: Galina Bogdanovskaya, Pixabay
Nipid
25. jaanuar 2019, 12:28

Madal laup või lõualott? Õige soeng peidab iluvead

Kui valid õige juukselõikuse, siis see võib teha sinu näokujuga lausa imesid. Juuksur Janar Pungar jagab häid nippe.

Su näokuju on südamekujuline
Milline juukselõikus sobib? Südamekujulist näokuju tasakaalustab lõikus, kus soengumahtu on külgedelt vähendatud. Pehme diagonaalne tukajoon pehmendab laupa ja tulemuseks on ovaalsem näokuju. Sulle sobib hästi poisipea ja lõuani bob-lõikus. Võid kanda ka poolpikki ja isegi väga pikki juukseid. 
Soeng. Pea silmas, et soengu rõhuasetus oleks külgedel võimalikult allpool. Lühikeste juuste puhul sobib hästi küljele sätitud tukajoon. Proovi ka lokke ja sasitud juukseid.
Väldi seda. Sulle ei sobi südamekujulist nägu imiteerivad soengud. Ära kuhja juukseid pealaele, külgedele ega kõrvade piirkonda. Väldi ka sirget tukka.

Su näokuju on ümar
Milline juukselõikus sobib? Ümarat näokuju rõhutavad asümmeetrilised jooned. Diagonaalne tukk annab näole avarust, üle lõuajoone ulatuvad juuksed pikendavad näokuju. Hästi sobivad ka erinevas pikkuses juuksed, mis lisavad soengule liikuvust. Mõni üksik salk võiks ulatuda ka näo peale.
Soeng. Soengu tegemisel kammi juukselahk küljele. Nii rõhutad diagonaalset joont. Sulle sobivad nii lokkis kui sirged juuksed.
Väldi seda. Ära kuhja juukseid külgedele ega põskede piirkonda. Lühikeste juuste puhul väldi sirgeid ühepikkuseid lõikusi.

Su näokuju on kolmnurkne
Milline juukselõikus sobib? Sulle sobivad hästi juukselõikused, kus juuste pikkus ulatub vähemalt lõuajooneni, sest see annab mahtu kitsamale näoosale ja loob visuaalselt ovaalsema kuju. Hästi sobib ka näo juurest järguline lõikus, mis tasakaalustab kitsast lõuajoont.
Soeng. Juukseid soengusse sättides pane rõhk kitsa lõuajoone proportsiooni viimisele. Kinnipandud soengu rõhuasetus võiks olla kuklas ja oluline on, et see paistaks mõlemalt poolt välja.
Väldi seda. Sind ei kaunista poisipea
ja näolt tagasi kammitud soengud.

Su näokuju on kandiline
Milline juukselõikus sobib? Vali juukselõikus, mis pehmendab su näojooni. Juuksed näo ümber aitavad teha nägu ümaramaks. Teravaid nurki vähendab pikk lopsakas tukk ning juuksemahu tõstmine pealael. Ümarad jooned näo külgedel muudavad näokuju ovaalsemaks. Sulle sobivad lühikesed ja keskmise pikkusega juuksed. Kandilist lõuajoont pehmendab eriti hästi lõuani ulatuv juukselõikus.
Soeng. Kui soovid muuta nägu ovaalsemaks, rõhuta soenguga pealage, lisades otsaesisele kõrgust. Loo soenguga ümarust just pea külgedele. Proovi lokke, pehmeid kihilisi soenguid ja volüümikat tukka. Ka mõni salk põse piirkonnas vähendab kandilist muljet.
Väldi seda. Ära säti juukselahku keset pealage. Väldi sirget tukka, ühepikkuseid juukseid ja siilisoengut.

Su näokuju on ovaalne
Milline juukselõikus sobib?
Õnnitleme! Sul on näokuju, millele sobivad peaaegu kõik soengud ja juukselõikused. Kas lühikesed või pikad sirged juuksed ilma näoääre järguta – valik on sinu. Kui soovid näole volüümi, aitavad seda saavutada lühikesed kihid näo ülaosas.
Soeng. Sind kaunistavad nii kinnised kui ka lahtised juuksed. Vahelduse mõttes proovi lainelisi juukseid või sasisoengut.
Väldi seda. Arvesta, et teravalt lõigatud tukk muudab näo veelgi ovaalsemaks.