Uudised
28. jaanuar 2019, 23:00

Kirjakülg

Nüüd, kui jõulutrall on selja taga ja kuusk ahju aetud, sai ennast diivanile kerra keerata ja värsket Kodukirja sirvi­­da. Seekord siis Aasta Kodu lainel. Ilusad kodud kõik, omanäolised. Mulle meeldis väga foto Kalamaja vannitoast. Karin Raski kodude lugu oli ka huvitav lugemine ja muidugi kodu mujal, kus oli ilus valge elamine.Anu

Väga huvitav oli näha, kuidas kodud, mis on saanud kodukonkursil preemia, on aastatega muutunud. Olen vahel isegi mõelnud, et millised need hiljem välja näevad, mõned on mitu aastat hästi meeles. Karin Rask oli vahepeal kolinud ja tore oli vaadata, kuidas omaaegse värvilise asemel on nüüd valge. Aga mõlemast kodust paistis, et hinnas on vana mööbel ja keskkonna­teadlik suhtumine – muutuvad moed, aga mitte maailmavaated.
Selliseid muutuste lugusid võiks ajakirjas veelgi olla – just väike värskendus on see, mis huvitab. Kui põhiline paigas, siis suurt remonti enam niipea ette ei võta. Perekond Heinmaa kodu oli valgemaks muutunud ja tõepoolest paistis avaram. Mõlemad kujundused on õiged just omas ajas. Mäletan, kuidas rahvuslike motiividega kujundus mind omal ajal kõnetas. Nüüd kõnetas samas kodus valge.
Eneli

Mulle väga meeldib praegune rohkete toataimedega trend. Armastan 60ndate stiilis taimelaudu, mõne aasta eest oli lausa nii, et kui kuskil vanaaegse sisustusega asutuses sellist nägin, tekkis kiusatus endale kauplema hakata. Proovin kindlasti järele ka mõne saiakese retsepti, hoolimata uusaastalubadusest. Vahel laupäeval on ju tore kodu saialõhnaseks muuta, ehk teen vabariigi aastapäevaks. Ja pealegi... need on ju väiksed saiakesed.
Kersti

...

Täname toredate kirjade eest! Auhinnaks saab Eneli raamatu tervisehoidlikest toitudest ja Anu Rain Käärsti retseptiraamatu.

Kirjutage meile, kuidas meeldis veebruari Kodukiri.

Auhindadeks on Lia Virkuse ja Nelly Vahtramaa “Tatratoidud 2” ning Epp Mihkelsi ja Ljudmila Ruukeli “Pelmeenid. Ise ja hästi” sarjast “100 rooga“.

Kirju ootame 14. veebruariks aadressil: [email protected] või Kodukiri, Õhtuleht Kirjastus, Narva mnt 13, Tallinn 10151