Kaitse juukseid käreda külma eest!Foto: Katerina Katsalap, Pexels
Nipid
29. jaanuar 2019, 12:29

Juuksehooldus talvel: taltsuta lendlevaid kiharaid ja kaitse neid külma eest

Karge ilm võib ka kõige taltsamad juuksed tõrksaks muuta. Muretsemiseks pole põhjust – paar lihtsat trikki ja juuksed alluvad sulle taas.

Juuksed sooja! Kui väljas on miinuskraadid, tuleks pead ja juukseid kindlasti külma eest kaitsta. Arvad, et mütsid ei sobi sulle? Võta appi kapuuts, mis hoiab pea soojas ja ka soeng ei saa nii palju kahjustada kui kitsast mütsi või tugeva äärega kübarat kandes.

„Elektrilaeng“ juustes. Kindlasti tead, et villased sallid-mütsid, jahe ilm ja puhtad juuksed löövad koos vahel lausa sädemeid. „Elektri“ vastu aitavad juustesse jäetavad palsamid ja õlid. Vahel piisab ka sellest, kui silud kergelt juuksevahase käega üle kiharate. Kui juustele mõeldud tooteid pole kuskilt võtta, võid käsi kreemitada ja õrnalt sõrmedega üle soengu libistada.

Kapuuts vajutas soengu lömmi. Siinkohal on abi pika sabaga kammist või harjast, millega saad soengut kergitada. Allumatu juuksesalk kammi läbi ja fikseeri juukselakiga. Kui kiharad on pikad ja lokid veidi sasised, tõmba kammi asemel näppudega läbi juuste – nii jääb alles lokkide kohevus ja liikuvus.
NB! Väike juukselakipudel ei võta kotis palju ruumi, kuid võib olla asendamatu abimees.

Peas on pusad! Pusade vastu aitavad märgadesse juustesse jäetavad palsamid ja juukseõlid kuivadele juukseotstele. Jälgi ainult, et sa neid üle ei doseeriks, sest siis võivad kiharad näida rasvased. Osta endale ka hea pusahari, mis juuksed kerge vaevaga lahti harutab ja karvu katki ei kisu.

Maskimõnu! Paar korda kuus valmistab mask juustele suurt rõõmu. Võid poest osta valmismaski, ent kiharatele teevad pika pai ka lihtsad õlimaskid, näiteks oliivi-, kookos-, riitsinusõli. Võid õli veidi soojendada ja selle siis kohe juustele kanda.
Teine variant: sega maskiks õli munakollasega. Pane segu pähe ning kata see kilemütsi ja rätikuga. Lase maskil toimida pool tundi või pool päeva, kui sa ei pea kodust lahkuma. Pärast maskitamist pese juuksed hoolikalt puhtaks ja naudi läikivaid kiharaid.

 

Allikas Nipiraamatu arhiiv