Hoolitse oma naha eest, et see oleks siidine ja ilus. Foto: Breakingpic, Pexels
Ilu ja mood
6. detsember 2019, 06:00

Põnevad põhjused: miks külmal ajal pole hea pikalt duši all olla (3)

Külmal ajal nõuab nahk erilist hoolt, et olla sametine, särav ja terve. Nende nõuannetega teed karedale ja ärritunud nahale 1 : 0.

Dušita kiirelt. Pikk dušisessioon või kuumas vannis ligunemine võib näida hea idee, kui oled pakase käest tuppa pagenud. Tegelikult röövib intensiivne kuumus nahalt niiskuse. Seega piira duši all käimist kümne minutini ja eelista sooja, mitte kuuma vett.

Koori nahka. Regulaarne koorimine (mitte tihedamini kui kord nädalas) eemaldab nahalt surnud rakud, aidates niisutavatel ning toitvatel kreemidel kiiremini ja sügavamalt toimida. Pea meeles, et näonahal ei tohi kasutada kehakoorijat, kuna selle koostis on liiga teraline ja karm.

Vali õige kreem. Sul võib olla super hea niisutav kreem, mis toimib kevadel ja suvel väga hästi, aga kui ilm muutub külmaks, vajab su nahk teistsugust hoolitsust. Leia kreem, mis on valmistatud õli, mitte vee baasil. Õli loob nahale kaitsekihi, mis lukustab paremini niiskust. Ka õli tuleb targalt valida, sest liiga rammusad variandid võivad ummistada poore. Head on näiteks avokaado-, kookos- ja mandliõli, mis ei jäta nahka ebameeldivalt rasvaseks.
NB! Ka paljud öökreemid on valmistatud õli baasil.

Jalad on karedad? Kui jalad on suvel väsinud ja kuivad, aitab jahutav mündikreem, kuid talvel vajad midagi muud. Vali kreem, mis sisaldab vaseliini või glütseriini. Paksendite puhul hõõru neid õhtuti hellalt kannariivi või pimsskiviga ja kanna niisketele jalgadele rikkalik kiht toitvat ja niisutavat kehavõid. Seejärel tõmba ööseks jalga sokid. Kui probleemiks on kestendavad sääred, koori neid, et kreem saaks oma ülesannet tõhusamalt täita.

Tee näole pai. Kui su näonahk on ebamugavalt kuiv, väldi karme koorijaid, alkoholi baasil valmistatud näovett ja savimaske, mis imavad nahast viimsegi niiskuse ja rasu. Võta parem appi õrn puhastav näopiim või -vaht. Maskidest eelista sügavniisutavaid variante.

Õiged voodiriided ja pidžaama. Hell või ärritunud nahk vajab pehmeid ja sõbralikke materjale. Seega eelista puuvillaseid ja flanellist ööriideid. Linade puhul väldi sünteetilisi kangaid.