Oma lemmiksekkareid peaks külastama regulaarselt, et üles leida need tõelised aarded.Foto: Onur Bahçıvancılar, Unsplash
Nipid
30. jaanuar 2019, 12:16

7 nippi, kuidas kadestamisväärt sekkarileiud sinuni jõuaksid

Uskumatu, kuidas sõbra kaltsukaleiud võivad teinekord kadedaks teha! Kuigi teise ringi poodides peab asjade otsimisel olema omajagu õnne, saab palju asju ka ise väärt kraami leidmiseks ära teha. Ja ikka nii, et sa nende eest ulmehinda ei maksaks.

 

Käi võimalikult tihti
Paljudes kirbukates pannakse uusi asju välja igapäevaselt, seetõttu on tark vähemalt tee peale jäävatest lemmikutest hüpata läbi regulaarselt. Mis kõige tähtsam – ära heida meelt! Kui mõni päev ei pruugi midagi leida, siis teine kord ei jaksa ägedaid asju käe otsas äragi tassida.

Ostle mõnuga
Kui toidupoodi minnes on nimekirja tegemine harjumuspärane, siis samamoodi võiks see olla ka kaltsukate puhul. Lisaks asjadele, mida tahad leida, märgi üles ka poed, kust neid suurima tõenäosusega leida võib. Kui arvestad teise ringi poodide tiiru muude asjade ostlemispäevale, siis tee seda kindlasti enne toidupoodi minekut – nii oled vähem väsinud ja jätad endale riiulite vahel aega süvenemiseks ning pead ei täida juba maitsvad retseptid. Kaltsukates käimine on neile, kes seda armastavad – see on kui teraapia. Seega pole patt selleks ajaks leida lastele ka hoidja ning lülitada telefon hääletuks!

Sõida teise linna
Väikesed alevipoed või kaugema linnaosa kaltsukad võivad olla just need kullaaugud, mida oled otsinud. Neis on sageli peidus rohkelt retromööblit ja vintage-rõivaid, mille pärast ei pea kaklema kaashipsteritega. Samuti räägib väiksema piirkonna taaskasutuspoodide kasuks oluliselt soodsam hind! Võõraste kohtade poed võid võtta näiteks huviorbiiti siis, kui oled sõitmas maale vanaema juurde, sõpradega Eestimaa ringreisile või satud hoopis mõnda põnevasse kohta komandeeringusse. Heaks nipiks on luua oma lemmikavastustest ka Google’i kaardirakendusse plaan, millele saab hästi kommentaaridena juurde lisada just selle poe boonused.

Šoppa nädala alguses
Parimad (loe: rahulikumad) päevad poodlemiseks on alati nädala alguses. Esmaspäeviti ja teisipäeviti, eriti hommikupoolikul on poodides kõige vähem rahvast. Samas võib olla just neil päevil lisandunud saalidesse rohkem kaupa, sest inimesed teevad oma kappides suurpuhastusi enamasti nädalavahetusteti ja toovad siis neid ka kogumispunktidesse. Ära jäta tähelepanuta ka sooduspakkumisi! Õnnetunde ja allahindlustega perioode on nii suurtes kettides kui väikestes äärelinna poodides, millest sa veel teadlik polegi!

Räägi töötajatega
Tiheda külastajana jääd sa ilmselt poemüüjatele silma, kuid ära hoia tagasi ka end tutvustamast. Sõbralik jutuajamine viib reeglina alati selleni, mida sa otsid. Vahel on poes just sulle vajalik asi veel saali tõstmata ja seda teades saavad nad seda otsima asuda. Mõnda poodi on võimalik jätta lausa oma nimi ja telefoninumber ning sulle helistatakse, kuid saabub midagi, mis sulle meelepärane. Või tõstavad müüjad selle juba eos sinu jaoks kõrvale.

Enne maksmist tee topeltring
Kui oled proovinud selga esimesi silma hakanud asju ja valinud välja neist oma lemmikud, tee poes veel üks kiirtiir. Nii võid avastada, et stangedele on asetatud tagasi asjad, mida keegi on vahepeal proovinud või on üht-teist ka laost juurde tõstetud. Kindlasti piilu ka proovitud asjade riputuskohtadesse, sest sinna on teised kasutajad juba oma nägemise järgi parimad asjad välja tõstnud.

Hoia telefon läheduses
Üks raskemaid asju on ilmselt omale hinnapiirangu kehtestamine, sest kui midagi eriti head ikka silma jääb, siis kohe tahaks selle ju ära osta! Aga tark ei torma! Telefoniga kiirelt internetis surfates või sõpradelt nõu küsides saad peagi selgeks, kas asi seda hinda ka väärt on.