MalmradiaatorFoto: PantherMedia/Scanpix
Remont ja Ehitus
11. veebruar 2019, 18:40

Radiaatori värvimise nipid (1)

Veel kümme aastat tagasi oli kombeks vanad malmradikad vahetada uute plekist radiaatorite vastu. Kel see veel tegemata, siis on põhjust rõõmustada! Malmradikad on taas moes ja neid saab raske raha eest välismaalt tellida.

Malmradiaatorid on kõige klassikalisemad tavalised radiaatorid. Neid on väga lihtne kasutada asenduseks või lisaks küttesüsteemi rekonstrueerimisel. Suurus, ühendused, vahed, kuju – kõik on samasugune nagu aastaid tagasi. Neid saab kasutada loomuliku ja sundtsirkulatsiooniga küttesüsteemides – sõltuvalt toru mõõdust ja termostaatklapi kasutamisest.

Kui soovid vanale malmist radiaatorile värskemat välimust anda, värvi see üle kuumakindla värviga. Värv peab olema vastupidav kuni 90-kraadisele kuumusele ega tohi soojuse mõjul tooni muuta.

Kasutada võib nii veepõhiseid kui ka alküüdvärve. Sobivad spetsiaalsed metallivärvid või universaalvärvid. Vali pigem mitte valge, vaid pisut soe ja kollakas toon: kollane, punane, pruunikas või pastelne roheline. Veepõhised akrüülemailid kuivavad kiiresti ega lõhna ka kohe pärast värvimist eriti, värvkate säilib hästi.

Radiaatorit on võimalik toonida ka õlivärviga, kuid see ei ole eriti soovitatav. Põhjuseks on kauakestev tugev lõhn ja võimalik radiaatori soojusväljastuse vähenemine.

Kuidas käib malmradiaatori värvimine üksikasjalikult, loe portaalist kodus.ee.