Meisterda sõbrakindad lähenevaks sõbrapäevaks ja muuda jalutuskäik kallimaga eriti romantiliseks. Foto: Laura Strandberg
Tee ise
9. veebruar 2022, 08:17

SÕBRAPÄEV | Kingi talle kindad, mis muudavad käsikäes jalutuskäigud romantiliseks!

Nahk-naha-kontakt on parim viis, kuidas anda edasi ja saada ise sooja. Nahakontaktis käte soojendamiseks on vaja ühte labakut, mis mahutab ka sõbra käe. Tee see vanast kampsunist!

Vaja läheb:

  • vana villast kampsunit (kasuta sellist, mille varrukaots on tihedalt ümber randme, soovitatavalt soonikkoes, eriti hästi sobivad ka vanutatud kudumid – nii tuleb kinnas eriti soe)

  • kääre

  • joonlauda

  • nõela

  • lõngu

Tee kinnast nii:

1. Lõika varrukad maha. Mõõda enda või sõbra käelaba pikkus ja arvuta juurde 3 cm. Aseta joonlaud kampsuni varruka randmeosast ülespoole ja lõika varrukajupp saadud mõõtmistulemuse juurest kampsuni küljest ära. Tee nii ka teise varrukaga.

2. Lõika parajaks. Aseta väljalõigatud tükile šablooniks mõni kinnas ja lõika selle järgi kampsuni õmblusega serv kuni randmeosani maha. Randmeosa ära lõika – sellest saab kindasuu. Teine äär lõika diagonaali, nii et pikem ots jääb lõigatud serva äärde.

3. Õmble kokku. Aseta varrukad kõrvuti, nii et lahtised servad on vastamisi. Tõsta ühe varruka lõigatud servad sentimeetri jagu teise peale ja õmble kõik varruka ühenduskohad lõngaga kinni. Õmbluste tegemiseks võid kasutada ka õmblusmasinat või erinevaid pisteid – oluline on, et kinnas püsiks koos ja silmused ei jookseks.

4. Ühenda otsad ja kaunista. Keera kindatoorik tagurpidi ja pane asendisse, kus pikemad lahtised tipud on kohakuti. Õmble ots järelpistetega kinni. Keera kinnas õigetpidi ja kaunista meelepäraselt.