Eriti nostalgiline magustoit!Foto: Foto: https://jazzinokitchen.blogspot.com
Toiduuudised
15. veebruar 2019, 11:54

NÄDALAVAHETUSEKS: valmista ise väikesed saiavormid

Tänast vanavanematepäeva sobib minu meelest kõige paremini magusaks muutma mõni klassikaline magustoit, mida vanaemad ikka on kõigile headele lastele teinud. Näiteks saiavorm! Tallinnas on nii mitmedki restoranid saanud aru, et kõigi muidu poppide vahtude, oih, vabandust, mousse'ide, sorbet'de, crème brulée'de ja makroonide kõrval ei tasu ära unustada ka vanu häid klassikuid. Kodused maitsed meeldivad kliendile ja üks korralik hea saiavorm söögi lõpetuseks kõlab minu meelest superhästi. 

Retsepist tuleb 12 väikest saiavormi 

Vaja läheb:

  • 200 g kuiva saia või sepikut
  • soovi korral peotäis arooniaid või sõstraid
  • 3 muna
  • 3,5 dl piima
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • pealeraputamiseks tuhksuhkrut

Tee nii: 

1. Lõika sai või sepik kuubikuteks ja jaga paberist vormidega vooderdatud muffinipanni pesade vahel ära. Puista juurde arooniad või sõstrad. Klopi munad lahti, lisa piim ning maitsesta suhkrutega. Vala segu saiale, keerutades pealmiseid kuubikuid nii, et nad igast küljest munapiimaga kokku saaksid.

2. Raputa vormikestele kaneeli ning küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni vedelik on hüübinud ja pealmised saiakuubikud kenad kuldsed. Võta paberid vormide küljest ära, raputa peale tuhksuhkrut ja naudi näiteks klaasi piima, vaniljekastme või jäätisega. 

Vaata pikemat postitust SIIT