Nutikalt reisides hoiad raha kokku.Foto: Foto: Unsplash.com
Nipid
28. veebruar 2019, 17:00

6 Nippi, kuidas reisides raha säästa

Erinevate nippidega täidetud ning loodussõbraliku käitumisega planeeritud reis ei võta suurt tükki ka sinu rahakotist. Nutikalt ja säästlikult reisides naudid retke seda enam. 

1. Mobiilsed piletid

Kuna enamus rongi-, laeva-, bussi- ning lennupileteid ostetakse nagunii internetis ette ära, siis oleks igati säästlik need võimaluse korral ka printimata jätta ning kasutada e-piletiteenust. Kuna see võimalus aga igal pool veel ei kehti, siis kontrolli enne kindlasti üle, kas antud teenus ja firma lepib mobiilse piletiga.

2. Paki mõistlikult

Mõtle enne terve garderoobi kohvrisse surumist, kui paljusid neist rõivastest sa tegelikult reisil olles kannad? Jäta koju võib-olla vastustega riided ning vali välja ainult kõige lemmikumad hilbud. Mõistliku reisigarderoobi puhul tuleb kasuks ka värvipaleti valimine nii, et kõik riided sobiksid omavahel kokku – nii annab vaid mõnest riideesemest kombineerida mitme päeva komplektid!

Et valikud reisikotti mahuksid, siis paki riided neid kokku rullides või Kon-Mari voltimisõpetuse järgi. Nutikalt pakkides peaksid ka pikema reisi puhul hakkama saama vaid käsipagasiga!

3. Tahked pesu- ja kehahooldusvahendid

Lisaks sellele, et tahked seebid ja šampoonid on pakendivabad või pakitud lagunevasse paberisse, siis ei valmista need ka kohvrit avades üllatust, kus kõik riided oleksid õnnetuse saatel vedela šampooni või seebiga kaetud. Väikesed tahked pesuvahendid, deodorandid ja hambapesu tabletid võtavad reisikotis väga vähe ruumi, on kokkuvõttes odavamad, kui vedelad versioonid ning teevad oma töö ära korralikult ning loodus- ja rahakotisõbralikult.

4. Kaasaskantavad nõud

Päev läbi uusi linnu väisates on oluline pidevalt vedelikku tarbida, eriti kui reis möödub lõõmava päikese all. Et iga järgmise kioski juures pudelivee ostult kokku hoida, siis kanna kaasas oma korduvtäidetavat pudelit. Välismaa linnadest leiab puhta veega avalikke joogipunkte küllaga.

Ära unusta kotti pakkida ka korduvkasutatavaid kaanega toidunõusid, söögiriistu ning kõrsi, mis muudavad puhkuse pikniku lihtsaks, loodussõbralikuks ning soodsaks.

5. Söö nagu kohalik

Otsi ettejuhtuvate toidupoodide ning turistirestoranide asemel üles linna turud ning laadad, kust leiad kohalikku värsket toorainet ning vilju, saad ostelda pakendivabalt ning suhelda kohalike müüjatega. See on juba omaettegi kogemus! Kui oled plaaninud reisilt kaasa osta ka suveniire, siis just laatadelt leiad need kõige erilisemad ja omanäolisemad aarded!

6. Eelista kondimootorit

Miski ei õpeta uut keskkonda paremini tundma, kui selle avastamine liikudes - jalutades või rattaga sõites. Renditavad jalgrattad on juba paljudes riikides ja linnades väga populaarsed ning lihtsasti kasutatavad. Lisaks põnevale avastusretkele kogud sedasi samme kui mühinal!