Kingi oma kehale värskeid toiduaineid!Foto: Foto: Unsplash.com
Nipid
27. veebruar 2019, 10:22

Tervislik start kevadele: puhasta organismi ja pane keha särama

Kevadel tuleks veel suuremat rõhku pöörata tervislikule toitumisele ja oma keha puhastamisele. Siin on mõned head nipid selleks. 

Tervislikuma kevade suunas:

Tee muudatused toidulauas. Loobu mõneks ajaks kahjulikest rasvadest, saiatoodetest, suhkrust ja kohvist. Too oma toidulauale rohkem puu-ja juurvilju. Eelista neid toiduaineid: vesikress, artišokk, punapeet, apteegitill, spargel, seller, avokaado, redis, idud, erinevad, kapsad, tumerohelised lehtköögiviljad, hapud toiduained, jõhvikad.

Tee probiotikuumide kuur. See aitab sul seedimist parandada. Kui sa ei taha apteegist purki piimhappebaktereid osta, võid asendada selle ka hapude toiduainete söömisega. Propiootikumides olevad head bakterid on abiks, et sinu soolestik lõhustaks erinevaid toiduosakesi ja kemikaale.

Muuda oma toidukoguseid. Söö vähem, et sinu kehal oleks kergem toitu seedida. Eelista väikeseid koguseid tihti, mitte korraga oma keha koormamist suure toidukogusega.

Suurenda oluliselt vee kogust. Kui jõid enne palju vett, siis suurenda seda kogust märgatavalt, võid lisada vee sisse ka värskelt pressitud sidrunimahla. Vesi aitab su kehal end ise puhastada.

Higista rohkem. Tänu higistamisele väljutab su keha ka kahjulike aineid. Käi rohkem saunas või tee midagi, mis ajab sind higistama.

Luba endal puhata. Kui sinu unevajadus on paigas ja oled end korralikult välja puhanud, ei ladestu ka sinu kehasse jääkaineid ning seedimine töötab normaalselt. Võta aega, et kinkida endale lisauinakuid.

Liigu rohkem. Võimalusel käi regulaarselt looduses, kust saad ammutada värsket ja puhast õhku. Vali teadlikult auto või ühistranspordi asemel jala kõndimine.

Võta enda jaoks aega. Mõtle, mis on see, mida oled tahtnud alati teha, aga pole lihtsalt selle jaoks aega võtnud. Kui teed asju ja tegevusi, mis sulle meeldivad, tekitab see sinu kehas positiivseid emotsioone ja aitab kehal end paremini tunda.

Poputa oma keha. Puhasta ka oma nahka, tehes sügavpuhastavaid maske, mis eemaldavad surnud naharakke. Koori nahka ja lõõgastu vannis.

Mõtle häid mõtteid. Kui oled ise positiivne, on märksa lihtsam su kehal end hästi tunda ja väljutada kahjulike aineid.