Anna lasteriietele uus elu!Foto: Foto: Sujuvalt.eu
Nipid
5. märts 2019, 21:00

BLOGI | Säästa raha! Lastele tasuta uued riided selga

Selle asemel, et väikse augu või plekiga pluus ära visata, hoopis kaunista see. Sel moel ei viska sa enam kunagi laste riideid ära. Psst, samu ideid võid ju kasutada ka enda riiete juures.

Lõhkiste põlvede päästeoperatsioon

Lõhkisele püksipõlvele sobib imehästi mõni poes müüdav valmis paranduslapp. Saadaval on ka kilejat materjali, millest saab lõigata sobivaid kujundeid. Triigi lapp läbi kanga või köögipaberi põlvele ja valmis ta ongi. Igaks juhuks võid valmis paranduslapid ka veel mööda servi igaks juhuks läbi õmmelda. Kui auk on pükstel liiga suur, tuleb see enne kokku õmmelda või lisada pahemale poolele veel mingi kangatükk.

Igavesed ordenid

Kui tegu on mustika-, peedi- või banaaniplekiga riietel ja kui muu ei aita, siis alati vali kangavärv!

Kasuta riiete kaunistamiseks kartulitemplit, veinipudelikorki või kustutuskummi otsa. Kasta templi ots värviseks tehtud käsnale ja edasi riidele või kirjuta hoopis pluusile naljakas sõnum ja uus pluus ongi sündinud!

Augul suu kinni

Pisikesed augud ja värviplekid pluusil võib peita kauni pitskangaga. Lõika puuvillasest roosilisest kangast tükk, traagelda paika ja õmble tiheda siksakiga läbi.

Bodist kleit 1-2-3

Värsked emmed teavad, et beebiriided jäävad kiirelt väikseks, eriti lapse esimesel aastal, kui kasv on kiire. Nunnust bodist, mis enam alt trukkidest kinni ei lähe, saab aga veel paar kuud kasutatava kleidikese. Lõika bodil maha alumine osa. Lõika sarnasest või just erinevast kangast 10-15cm laiune riba, äärista üks serv, krousi kokku ja õmble bodi alläärele. Võid laiema kanga ka pikuti pooleks murda, toruks õmmelda, kokku krookida ja bodile õmmelda. Parim valik on pitsitükk või tüll.

Ei olegi enam lühike!

Kui lemmiksärgi käised kole lühikeseks jäävad, aga pluusiosa on veel piisavalt pikk, tee käised veel lühemaks kummi abil. Kinnita pingule tõmmatud kumm käisele ja õmble läbi. Käised tõmbuvad lühemaks ja vahva väljanägemine on samuti garanteeritud.

Vaata täpsemaid õpetusi: www.sujuvalt.eu