Foto: PantherMedia/Scanpix
Remont ja Ehitus
7. märts 2019, 19:20

Kuidas edukalt seina krohvida?

Miks peab krohvima vähemalt ühe seina korraga, servast servani ja nurgast nurgani, ning ilma eraldusteibi või spetsiaalse eraldusprofiilita poole seina pealt tööd katki jätta ei tohi? Järgnevalt leiad nõuanded, kuidas edukalt seina krohvida.

Sobivad tööriistad

Krohvi tuleb peale kanda ja töödelda ainult selleks sobilike tööriistadega – roostevabast pahtlilabidad ja liibid, plasthõõruti. Struktuurkrohvi viimistlemiseks on mõeldud plastikhõõruti, mitte metallspaatel.

Sõmera pritskrohvi pihustamiseks on spetsiaalsed krohvipüstolid, kindlasti ei saa seda tööd teha suure krohvipumbaga, mis on mõeldud tasandussegude pumpamiseks. Kirjukivikrohvi pinnale kandmiseks ja viimistlemiseks kasutatakse jällegi metallist spaatlit, seda toodet ei tohi kindlasti plastikhõõrutiga viimistleda.

Enne dekoratiivkrohvi pinnale kandmist on mineraalsele tasandussegule vaja kanda peale veel spetsiaalne krunt, mis ühtlustab ja soodustab krohvide omavahelist nakkuvust. Pärast pinnale kandmist tuleks pikemat vahet jätmata krohv ka plasthõõruti abil struktureerida.

Õiged võtted ja materjalide ühilduvus

Krohvida tuleb vähemalt üks sein korraga – servast servani ja nurgast nurgani, poole seina pealt tööd pooleli jätta ilma eraldusteibi või spetsiaalse eraldusprofiilita ei tohi, sest krohvi hõõrutamiseks tuleb teha seda märg-märjale meetodil. Vastasel juhul jääb silmnähtav erinevus krohvistruktuuri, mida enam peita pole võimalik. Kindlasti küsige müüjalt eelnevalt nõu erinevate materjalide ühilduvuse kohta ja valige alati ühe tootja tootesari – nii on garanteeritud, et dekoratiivkrohv nakkub ka aluskrohvile.

Kaht ülejäänud soovitust loe portaalist kodus.ee.