Foto: Envato Elements
Sisuturundus
13. märts 2019, 11:26

Leiva tegemine ei ole üldse keeruline – vaja on vaid õigeid vahendeid!

Kuigi leiba võib leida igast toidupoest, eelistab üha enam perenaisi seda ise kodus valmistada. Küpsetamine on loominguline protsess ja taina sõtkumine tõeliselt nauditav tegevus, tänu millele saad veidikeseks igapäevasaginast välja astuda.

Tõsi küll, alustades päris nullist, kulub leiva tegemiseks mitu päeva. Samas enda perele leiva ise tegemine on tõeliselt tänuväärne tegevus ning tulemus on sajaprotsendiliselt maitsev. Ja see taevalik lõhn, mis ahjust immitseb ning mööda kodu levib – juba selle võiks hea meelega ära süüa! Paljude jaoks on mõnus leivalõhn imeline meenutus möödunud lapsepõlvest!

Et leiva küpsetamine hästi õnnestuks, peavad kodukokal olema ka vastavad vahendid – sobiva valiku leiab just Chez Mariuse Kokapoe laiast tootevalikust. Mida siis on leiva valmistamiseks tarvis?

Kergituskorv

Chez Mariuse valikus on looduslikust materjalist ümaraid ja ovaalseid kergituskorve. Korvi kuju ja materjal annavad saiale ja leivale ilusa kuju ning optimaalsed tingimused kergituseks. Vormi puhastamiseks on soovitatav kasutada niisket rätikut ning mitte veega pesta.

Pagarikaabits ehk taignalõikur

See on leiva valmistamisel tähtis vidin, mida ei peaks ükski pagar unustama. Chez Mariuse poes leidub mitmeid häid taignalõikureid – valikus on nii plastikust kui terasest lõikureid.

Leivavorm

Leivavorm on üks tähtsamaid vahendeid leiva küpsetamiseks. See eriti paksust materjalist valmistatud leivavorm on haardumatu sisekattega ning suurepärane valik just gluteenivaba- või muude eridieedileibade küpsetamiseks. Eelistatav on kasutada selle vormi puhul käsipesu.

Taignarullid ja pirukarullid

Chez Mariuse tootevalikust leiab terve hulga erineva suuruse ja materjaliga taignarulle.

Kõige rohkem kasutatakse puidust taignarulle, samas on näiteks marmorist taignarulliga kergem tegutseda tundlike tainaste puhul, mis peavad püsima külmana.

Raske taignarulliga on tainast lihtsam lahti rullida ning nakkumatu pinnakattega taignarulli kasutatakse kleepuvate tainaste puhul. Nailonist ja silikoonist rull sobib martsipani ja suhkrumassi puhul (heaks abivahendiks on tuhksuhkur).

Väiksemad käepidemega rullid on abiks taignarullimisel pirukavormides.

Küpsetusalus

Küpsetusalus on kerge ja praktiline abivahend küpsetamisel. See alus püsib kindlalt tööpinnal, ei libise ning on tugeva temperatuuritaluvusega.

Alust saab kasutada mikrolaineahjus, ahjus, sügavkülmas ning pesta ka nõudepesumasinas.

Mittenakkuv elastne materjal on ideaalne taigna lahtirullimiseks ega jäta küpsetisi kinni. See on 100% valmistatud toiduga kokkupuutumiseks sobivast silikoonist.

Baguette saia küpsetusplaat

Kasulik, kui sul on kodus ka haardumatu pinnakattega küpsetusplaat krõbedate baguette´i saiade valmistamiseks. Nelja soonega küpsetusplaat on perforeeritud, et saia koorik küpseks krõbedaks.

Chez Mariuse pood asub Stockmanni vastas aadressil Liivalaia 44. 

Telefoninumber: 6610999

Facebook: Kokapood

Koduleht:  www.chezmarius.ee