Foto: Daisy Lappard
Toiduuudised
12. aprill 2019, 15:07

Soe võileib annab nädalavahetusele gurmee-noodi: kolm lihtsat retsepti!

Nii lihtne asi nagu võileib võib osutuda tõeliseks elamuseks, kui veidikegi vorstiletist kaugemale piiluda. Nädalavahetusel, kui aega rohkem, on soe võileib just see, millega oma päeva alustada.

Lihtne: ciabatta päikesekuivatatud tomati ja mozzarellaga 

Ciabatta päikesekuivatatud tomati ja mozzarellaga. Foto: Daisy Lappard

Ciabatta on pehme Itaalia sai, mida müüakse ka kõikides suuremates Eesti poodides. Saadaval on nii tumedaid kui ka heledaid ciabatta’sid, nii pätsi kui ka kuklite kujul.

Tervislik: täistera-quesadilla kalkuniga 

täistera-quesadilla kalkuniga Foto: Daisy Lappard

Quesadilla on Mehhiko-pärane soe suupiste, mis valmistatakse tortiljast, kuid erinevalt levinud vrapist volditakse tortilja kokku ja soojendatakse pannil.

Eriline: klubivõileib kanaga 

klubivõileib kanaga. Foto: Daisy Lappard

Klubivõileib, Ameerikas 19. sajandi lõpul loodud club sandwich, on traditsiooniline kolmekihiline võileib, mida sageli serveeritakse majoneesikastme ja friikartulitega.