Hoia kokku ja võta lõuna kaasa! Viis hästi lihtsat retsepti
Vietnamipärane kana riisinuudlisalat
50 g riisinuudleid
100 g tükeldatud grillkana (nahata)
1 riivitud porgand
kimbuke rohelist sibulat
värsket koriandrit või münti
1 tl riivitud ingverit
2 laimi mahl
1 sl kalakastet
1 tl mett
näputäis chillit
Kalla nuudlitele peale kuum vesi, lase 4-5 minutit seista. Loputa külma veega ja kurna. Kalla nuudlid kaussi ja sega teiste koostisosadega. Pane segu kaussi ning säilita külmikus.
Pestopasta brokkoliga
50 g makarone
2 tl pestot
1 sl veiniäädikat
10 kirsstomatit
8 brokoliõisikut
Pane makaronid keema, u 4 min enne valmimist lisa vette brokoli. Loputa külma veega ja kurna. Sega teiste koostisainetega kokku ja pane karpi. Säilib mitu päeva külmikus.
Tuunikalasalat ubadega
pool purki (200 g) ubasid
pool purki (100 g) tuunikala konservi
peotäis salatilehti
10 kirsstomatit
kimbuke rohelist sibulat
1 tl veiniäädikat
1 tl oliiviõli
soola, pipart
Aseta kõik koostisosad tugevalt suletavasse karpi ja säilita paar päeva külmikus.
Kalafileega vrapp
1 tortilla
1 väike küpetatud kalafilee tükk
1 peotäis salatilehti
4 sl ubasid
1 sl sinepit
1 sl majoneesi
sidruniviil
Määri tortillale mahedat sinepit ja majoneesi, puista teised koostisosad samuti tortillale ja keera rulli. Sidrunimahla piserda peale vahetult enne sööma asumist.
Lähis-Ida saiatasku
1 pitta leib
2 sl hummust
salatilehti
1 viilutatud punane sibul
viilutatud punane paprika
1 riivitud porgand
5 mündilehte
chilli kastet
Lõika pita pooleks, määri chilli kastmega ja täida teiste koostisosadega. Mässi saiatasku küpsetuspaberisse ja aseta karpi.
Kommentaarid (0)