Kindlasti tahaks juba nautida esimesi soojemaid päikesekiiri, kuid tee seda nii, et see sinu nahka ei kahjustaks. Foto: Tamara Bellis / Unsplash
Nipid
24. märts 2019, 17:53

ILU | Kevadine nahahooldus ehk Kaitse ja niisuta

Võib tunduda, et kevadel ei ole päike nii intensiivne kui suvel. Tegelikult teeb see samamoodi meie nahale liiga. Jälgi, et hoolitseksid oma naha eest õigesti.

Nii kaitsed oma nahka kevadel

  • Vaata üle oma päevakreem. Kevadel ei ole vaja kasutada spetsiaalset päikesekaitsekreemi, küll aga võiks sinu tavaline päevakreem sisaldada UVA- ja UVB- kaitsefiltreid. Võid kasutada ka näokreemi, milles sisaldub päikesefaktor SPF 8-15, suurema faktoriga kreemid võiksid pigem jääda suvisesse aega.

  • Kaitse ka õrna nahka silmaümbruses. Heaks abiks on päikeseprillid, mis pakuvad silmaümbrusele head kaitset. Jälgi, et päikeseprillid oleksid korraliku UV-kaitsega.

  • Niisuta, niisuta ja veelkord niisuta. Päike ja tuulised ilmad kuivatavad sinu nahka. Jälgi, et kasutad niisutavat kreemi, mis võiks sisaldada: E-vitamiini, seleeni ja tsinki, A-vitamiini ja kasulike õlisid.

  • Jumestus hoia veel talvine. Kuigi kevadine päike vahepeal piilub, siis ilm on siiski pigem jahe. Seega ära vaheta veel talviseid, pigem paksema konsistentsiga, jumestustooteid veel välja.

  • Löö nahk särama. Et sinu näonahk saaks taas särama lüüa peale külma talve, on hea võtta kasutusele seerumid. Enne koori, aga korralikult nahka ja tee kosutavaid maske. Võid teha ka ühe külastuse kosmeetiku juurde, kes hindab spetsialisti pilguga sinu nahka ja oskab anda häid nõuandeid koduseks hoolduseks.

  • Kaitse ka huuli. Päike ja tuul teeb karuteene huultele, kasuta regulaarselt hooldavat ja niisutavat huulepalsamit. Võid võtta kasutusele ka juba huulepalsami, mis sisaldab päikesefaktorit 15.

 

Pea meeles! Ära jäta unarusse oma kaelal ja dekolteel olevat õrna nahka, mis vajab samasugust hoolitsust ja tähelepanu!