Treenides pööra tähelepanu mitmekülgsele toitumisele ning vitamiine pole vaja juurde võtta.Foto: Bruno Nascimento / Unsplash
Nipid
27. märts 2019, 05:30

Kas treenides peab vitamiine lisaks võtma?

Sagedasti treenides võib tunduda, et peaks suurendama ka lisaks võetavate vitamiinide hulka. Mis oleks kõige õigem, räägib 21CC Triatloniklubi treener Sirlet Villas.

 

Tee hoopis nii:

  • Jälgi enesetunnet. Vitamiinide ja mineraalide puudusest või üleküllusest annab organism märku enesetunde kaudu. Millised teatud näitajate väärtused on, seda kajastavad kõige paremini vereanalüüside tulemused. Niisama igaks juhuks pole kunagi mõtet toidulisandeid võtta.

  • Ammuta kõik vajalik toidust. Kui toitud trenni tehes mitmekülgselt, regulaarselt, tasakaalustatult ja valmistad toidu võimalikult naturaalsest toorainest, pole lisavitamiine vaid trenni tegemise pärast vaja võtta.

  • Treenijad, aga ka kõik teised võiksid rohkem tähelepanu pöörata köögiviljade söömisele. Värskelt, aurutatult või keedetult peaksid need moodustama söögitaldrikust poole. Head vitamiiniallikad on ka pähklid ja mandlid.

  • Aita vitamiinidel imenduda. Parasvöötmes on inimestel suurim puudus D- JA C-vitamiinist. Peale nende manustamise tuleks pöörata tähelepanu ka sellele, kuidas keha neid vitamiine kõige paremini omastaks.