Igapäevaselt end ohtralt duši all seebitades võid nahale hoopis kahju teha.Foto: Pixabay
Nipid
27. märts 2019, 07:55

Viis viga, mida teed duši all käies

Kui su nahk on kuiv nagu Sahara kõrb, tasuks üle vaadata oma duši all käimise rutiin. Muuda mõnda oma tavaks saanud harjumust ja su nahk tänab sind.

1. Käid duši all liiga palju

Kui käid igapäevaselt duši all, siis ei tohiks iga kord ohtralt seepe ja muid pesuaineid kasutada, sest need kuivatavad liigselt nahka. Sellisel juhul piisab ka lihtsalt keha veega loputamisest.

2. Kasutad liiga aluselist seepi

Kui nahk on põletikuline, on naha kergelt happelise pH-taseme säilitamine oluline. Liiga leeliselised seebid häirivad selle tasakaalu. Eelista pigem pesuvahendit, millesse on lisatud niisutavaid õlisid.

3. Kasutad vedelseepi

Vedelseepi kasutatakse eneselegi teadmata liiga palju, sest seda on lihtne üle doseerida. Eelista klassikalist seepi, milles on niiskust säilitavaid koostisosi. Kui armastad siiski vedelseepi, kasuta sellist, mis oleks võimalikult looduslik, ilma lõhna- ja värvaineteta ning SLS- ja parabeenide vaba.

4. Seebitad end kõikjalt

Iga kord kui duši all käid, ei ole vaja ennast kõikjalt seebiga pesta. Keskendu jalgadele, kaenlaaukudele ja pepule ning loputa korralikult. Higi, tolm ja lahtine kõõm kaob ka veega ning alumise osakonna pesemiseks piisab samuti ainult veest. Õrna piirkonda pole mõtet liigse seebi kasutamisega ärritada.

5. Pesed liiga kuuma veega

Eelista igapäevaselt dušši vannile, sest kehale on tervislikum teha kiiremaid veeprotseduure. Mõlemal juhul tuleks toimetada võimalikult kiiresti ja kraanist keerata pigem jahedat vett.

Allikas: Kotiliesi.fi