Too kindlasti lilled tuppa!Foto: Annie Spratt / Unsplash
Kodu ja Aed
28. märts 2019, 13:06

5 nippi, kuidas kevad tuppa tuua

Pärast pikka talve toob iga päikesekiir ja soojakraad naeratuse näole. Et ka kodus oleks mõnus kevadet nautida, siis uuenda ja värskenda kodu.

Tee kodu kevadeks puhtaks. Võta ette üks suurem koristus, kus teed korda kõik kapid ja viskad minema selle, mida enam vaja pole. Pese aknad puhtaks. Pane talvised riided ja jalanõud juba ära. Tee puhtaks kõik pinnad ja pese üle ka seinad. Pese puhtaks kardinad ja kodutekstiilid.

Tõsta kodu ümber ja värskenda. Selleks, et kodus oleks värske ja hoopis uus tunne, tõsta vajadusel kodus mööblit ja asju ümber. Tee suuremaid või väiksemaid uuendusi – vaheta mõnes toas ära tapeet, pane seinale uus maal või perepildid.

Kutsu värvid tuppa. Vaheta kodus olevad tekstiilid värvilisemate ja mustrilisemate vastu, näiteks pane akendele ette heledamas toonis kardinad ja soeta mõni kollane diivanipadi. Pisikesed muudatused annavad väga palju juurde ja tekitavad hoopis uue enesetunde.

Ärata aknalaud elule. Pane maitsetaimed kasvama ja too vaasi lilled.

Sea rõdu päikeseks valmis. Kui sul on rõdu, siis korrasta see talvel sinna kogunenud asjadest. Puhasta rõdu korralikult ja seejärel too tagasi kevadine mööbel ja sisustuselemendid. Pane taimed kasvama. Loo nii mõnus olustik, et saad soojemate hommikutega hommikukohvi rõdul nautida.

Ammuta mõnusat inspiratsiooni nendelt veebilehtedelt:
Thesprucecrafts.com
Countryliving.com
The36thavenue.com