Väikesed nipid, mis muudavad toidulaua tervislikumaks. Foto: rawpixel/Pixabay
Toimetas Laura Karro 2. aprill 2019 07:00
Kuidas süüa nii, et sellest oleks tervisele kõige rohkem kasu? Siin viis põnevat asja, mida süües valesti teed!

Sa koorid kiivisid

Kiivid sisaldavad palju C-viamiini, antioksüdante jpm, mille kogus väheneb, kui sa puuviljal koore maha võtad. Kiivide söömist seostatakse ka parema unekvaliteediga.

Sa sööd ainult brokoli õisikuid

Ülejäänud brokoli on ka väga vitamiinirohke, sisaldades A-, C-, K-vitamiini ja muid kasulikke ühendeid, mis muudavad köögivilja parimaks keha puhastajaks.

Sa jood rasvavaest piima

Rasvavaba piim on ülimalt töödeldud ja ei oma mingeid erilisi vitamiine ega mineraalaineid. Joo tavalist piima või veel parem, vaheta see pastöriseerimata või sootuks kitsepiima vastu.

Sa grillid liha ja karamelliseerid sibulaid

Toitude pruunistamine ja karamelliseerimine tekitab aineid, mis muudavad naha vanemaks ja mida on seostatud südameveresoonkonna haiguste ja Alzheimeriga.

Sa sööd kaneeli ainult magustoitudes

Kaneel aitab hoida optimaalset veresuhkrutaset kehas ja suurendada rasvapõletust. Seega lisa kaneeli ka hommikupudrule ja teepurule.

Allikas: Harpersbazaar.com