Sahtlis olgu just nii palju köögiriistu kui sul päriselt vaja läheb. Foto: Kaboompics .com /Pexels
Kodu ja Aed
3. aprill 2019, 07:18

Viska need 9 asja oma köögist kohe välja! (28)

Köögis korra hoidmine on igapäevane võitlus. Köögileti või -laua nurka koguneb ikka igasugust pudi padi ja köögisahtlite korras hoidmine on samuti suur töö. Lahenduseks on korralik organiseeritus ja üleliigest lahti saamine.

Kaks või enam sama köögiriista
Suurtele kokkadele on ehk tõesti vaja kahte pannilabidat, aga kahte konserviavajat või viite potti pole kindlasti tarvis.

Väiksed majoneesipakid ja üksikud salvrätid
Hotelli hommikusöögilauast või mujalt tasuta kaasa haaratud toidupakikesi on küll tore koju tuua, aga kasutama sa neid üldjuhul ei hakka.

Ilma kaaneta karbid
Sahtlitäis plastkarpe ja kaasi, mis omavahel kokku ei sobitu, ei leia üldjuhul enam ka kasutust. Need võtavad vaid asjatult ruumi.

Katkised nõud
Kui sahtlid ja riiulid on täis tasse ja taldrikuid, siis vaata nad kriitilise pilguga üle. Kõik, millel on küljest tükk või on läbiva praegu, viska südame rahuga ära. Muide, katkised nõud toovad majja halba energiat.

Vanad köögirätikud
Need inetud, kordi kasutatud ja plekilised köögirätikud, mida sa ei julge külaliste saabudes kasutadagi, on mõtekas ära visata. Nemad tulevad ainult korraks külla, aga sina pead inetuid rätte igapäevaselt vaatama.

Kokaraamatud, mida sa ei kasuta
Raamatutest loobumine on raske, aga pole ju mõtet hoida alles raamatuid, mis niisama riiulis seisavad. Taaskasutuspoes võiks sellest saada kellegi teise lemmik!

Segadus külmikul
Magnetid, postkaardid, pulmakutsed jms külmikuuksel tekitavad su köögile visuaalset segadust. Olulised märkmed ja meened säti kenasti paika, muu pane karpi või viska ära.

Vananenud toiduained
Kuivainete kappi või sahtlisse saad poole rohke ruumi, kui teed seal põhjaliku puhastuse. Kindlasti leiad sealt parim enne kuupäeva minetanud toiduaineid.

Vidin, mida oled vaid korra kasutanud
Avokaado viilutaja, maasikatupsu eemaldaja või apelsini koorija on vaid mõned näited põnevatest asjadest, mille oled ostnud või kingiks saanud. Kui sa pole neid ammu kasutanud, siis pole mõtet neid sahtlis hoida ja oodata, et äkki kunagi läheb vaja.

Allikas: Realsimple.com