Looma sööginõu peaks olema talle paraja suurusega.Foto: Stefan Glazer / Pixabay
Lemmikloom
5. aprill 2019, 15:35

Hoia lemmiku söögilaual puhtust!

Nii nagu inimesedki tahavad süüa kvaliteetset ja värsket toitu, on see oluline ka meie neljajalgsetele. Siinpuhul pole vähetähtis ka söögiaja ning -nõude kvaliteet ja sobivus loomale. Allolevalt on välja toodud punktid, mis aitavad selleni jõuda.

Lemmiku söögikoha meelespea

- Leia sobiv koht. Lemmiku söögikoht ei pea ilmtingimata asuma köögis. Lähtu pere ja kodu võimalustest. Põhiline, et loom saaks seal segamatult toitu nautida.

- Testi eelistusi. Saamaks aru, kus loom eelistab süüa ja milline toidunõu on ta lemmik, serveeri talle toitu kodu erinevates kohtades ja katseta ka nõu kuju ning materjaliga.

- Õige suurusega nõu. Vali toidu- ja jooginõu vastavalt looma kasvule – suuremal koeral suurem nõu, pisemal lemmikul väiksem nõu.

- Kasside erisoovid. Kassidele sobivad rohkem madala äärega kausid. Materjalidest eelistab kass klaasi ja portselani. Talle meeldib ka, kui toidu- ja joogikoht on teineteisest eemal ning kassil võiks jooginõusid olla rohkem kui üks.

- Pese regulaarselt. Lemmiku toidunõusid tuleb pesta iga päev. Eriti oluline on pesta jooginõud, kuna looma sülg ja toidutükid, mis satuvad vette, on bakteritele hea kasvulava. Pesemata nõu seintele tekib limalaadne biokile.