Foto: Erlend Štaub
Remont ja Ehitus
4. aprill 2019, 23:11

GALERII | Ehitusmessi teise päeva peateemaks olid fassaadid

Ehitusmessi teine päev tõi kaasa külastajate seas elavama huvi. Neljapäev oli pühendatud fassaadidele – tutvustati uudseid tehnoloogiaid ja lahendusi.

Eesti Ehitab 2019 teine päev tõi kohale rohkem rahvast, kui messi esimene – katustele pühendatud päev. Messialal olid üldiselt samad eksponendid, kuid kogu õhustik oli elavam. Kas selle põhjus oli ilus ilm, spetsiifilisemad seminarid või täispikk messipäev? Võibolla kõik korraga. 

Seminarideprogramm oli neljapäeval väga sisutihe. Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu ja Ehituskeskuse korraldatav fassaadipäev. Seminarid algasid hommikul kella kümnest ning lõppesid pärast nelja. Kuulajaid oli ka seal tunduvalt rohkem kui kolmapäeval. Sõna said erinevad spetsialistid ning muuhulgas tutvustati soklite hüdroisolatsiooni, puitfassaadide tuleohutust, külmasildu ning avatäidete montaaži. Arutleti ka uudse peidetud võimaluse üle fassaadiplaatide kinnitamisel. Sellise peidetud kinnituse sai ka Tallinna uus T1 kaubanduskeskus. Lisaks fassaadiseminaridele toimus ka ehitusturu hetkeseisu ja suundumuste üle arutlev välkfoorum.

Messialal võis puurida betooni auke, valmistada impulss-naelapüstoli abil linnumajasid, juua värskendavat kasemahla või mullivett. Ka neljapäeval ei puudunud kruvimisvõistlus, mida juhtis Ott Kiivikas ja kus oli võimalik võita erinevaid auhindu.

Vaata galeriist, milline nägi välja neljapäevane Eesti Ehitab 2019 messipäev.