Karl-Erik TaukarFoto: Erki Pärnaku
Tele
5. aprill 2019, 00:22

Karl-Erik Taukar: kahest auhinnast kallim on muusikaauhind (2)

Esmaspäeval parima meessaatejuhi tiitli pälvinud Karl-Erik Taukar vestles Mihkel Rauaga „Kolmeraudses” ja muuhulgas tõdes, et iseenda ekraanilt vaatamine on pulssi tõstev protsess.

Suure üllatusena tiitli võitnud Taukar sõnas saates, et on kunagi lugenud ühte Raua intervjuud, kus mees ütles, et ta ei vaata kunagi ise oma saadet. Taukar seevastu seda siiski teeb, kui mitte hea meelega. „Teen seda suhkruvee klaasiga. Ma ei naudi enda ekraanil nägemist,” sõnas Taukar, lisades, et teeb seda vaid seetõttu, et areneda.

Ettekirjutatud tekste ta seni väga muutma pole pidanud. Pigem on tulnud neid lihtsalt veidi suupärasemaks muuta.

Mida arvab aga Taukar Marii Karelli püstitatud küsimusest, miks hinnatakse saatejuhtimist soo põhiselt. „Põhimõtteliselt ei ole ühtegi füsioloogilist eelist ei mehel ega naisel saatejuhtimisel. Põhimõtteliselt olen nõus, kui ma räägime sellest, et milleks vahet teha mehel ja naisel oma ametis. Samas on tore, kui auhindu saavad rohkemad inimesed,” selgitab Taukar oma seisukohta.

Kahest auhinnast – parima saatejuht ja parim meesartist – peab muusika kallimaks siiski muusikaauhinda. „90-95 protsenti oma ajast ja fookusest pühendan ma ikka oma esimesele armastusele – muusikale. Ma isegi ütlesin kui ajakirjanikud küsima tulid, et see on minu mõnus hobi. Teen seda küll armastusega aga ka hobi võib teha armastusega.”