Kui lühikarvaline kass saab oma karvahooldusega ise hakkama, siis näiteks pärslased vajavad regulaarset kammimist.Foto: Yerlin Matu / Unsplash
Nipid
8. aprill 2019, 09:30

Pulstunud kassi asemel kaunis lõvilakk ehk Kuidas hooldada kassi

Rohkem räägitakse koerte pesemisest, aga tegelikult vajab ka kiisu karvastik hooldamist ning vahel pesemist. Mõtle sellele juba kassitõugu valides!

Kassi karva hoolduse oluline meelespea:

  • Vii varakult kassitõu karvahooldusega end kurssi. Teatud tõugude karvahooldus vajab tõesti pühendumist. Seega, ole vastutustundlik loomaomanik ning tõugu valides, võta lemmik nii, et ta sobib sulle ninast sabaotsani. Sealjuures, meeldib sulle ka iga tema karvatuust. Et karvahooldus läheks hõlpsamalt, hakka enda kassipoega juba varakus eas kammiga harjutama. Seega polegi imestada, kui kass, keda kunagi grooming-hooldusega harjutatud pole, hakkab sellele nii vastu, et vajab rahunemiseks suisa veterinaarset sekkumist. Kassid eriti pikakarvalised, näiteks pärslased, vajavad kohe kindlasti regulaarset karvastiku hooldust.

  • Kammi kassi. Ta ise ei suuda ju oma tohutut karvastikku korras hoida ning kui me seda ise ei tee, siis see kogub tolmu ja pulstub. Kassi võiks võimalusel kammida iga päev. Pole hullu, kui mõni päev jääb vahele, kuid siiski tuleks pikakarvalise kassi karvahooldusele piisavalt tähelepanu pöörata, sest vastasel juhul on kodus uhke lõvilaka asemel suur pulstunud karvakera. Lisaks inetule välimusele, on pulstunud karv kassile ka äärmiselt ebameeldiv ning ideaalne koht bakterite vohamiseks.

  • Pese kassi. Kui aga igapäevahooldusest hoolimata pole karvastik just kõige värskem, võiks mõelda pesu peale. Mitte mingil juhul ei tohi kassi pesta inimestele mõeldud shampooniga! Lisaks spetsiaalsele kassishampoonile, tuleks pikakarvalise kiisu karva poputada ka palsamiga. See tagab kauni karva sileduse, läike ning sära. Kuiva karvaga kassile tuleb erilist tähelepanu pöörata, sest selline karvatüüp vildistub kõige kiiremini. Kui see on juba juhtunud, ei aita kahjuks peale kääride enam midagi. Seega, hoolitse enda kassi karvastiku eest.

Allikas: Petcity.ee