Kuidas küll klotsisegadus organiseerida?Foto: ta98mori/Pixabay
Kodu ja Aed
9. aprill 2019, 05:39

VIDEO | Legod vallutavad kodu? Pääsetee on olemas!

Kui kodus on lapsed, siis on kodu vallutanud ka Lego klotsid. Kuidas oleks neid kõige mõtekam organiseerida, et maja oleks korras ja ka lastetuba näeks puhtana välja? Videos räägib kahe poisi ema erinevatest meetoditest, mida tema on kasutanud ja mis nende pere jaoks kõige paremini toimib.

Klotsikomplektidena

Esimesi klotsikomplekte hoidis naine minigrip kilekottides nii, et igas kotis oli üks komplekt. Kotid omakorda pani ta korvidesse. Aga lapsed ei tahtud ühte ja sama komplekti pidevalt kokku panna vaid erinevaid komplekte omavahel segada. Segamini aetud klotse oli aga keeruline jälle õigesse kotti tagasi panna.

Värvide järgi

Järgmisena proovis ema legosid organiseerida värvide järgi. Ta ostis õhukesed sahtlid, kuhu erinevad värvid ilusti ära mahtusid. See süsteem oli kasutusel 6 kuud. Mis siis juhtus? Jällegi tahtsid lapsed erinevaid värve kastides segamini ajada ja asju ehitades erinevaid värve kasutada. Aga värvide sorteerimine võttis jällegi liiga palju aega ja see omakorda muutis laua legohunnikuks, sest keegi ei viitsinud neid õigesse sahtlisse paigutada.

Kõik segamini

Kolmas variant, mis sobib eelkõige lastele, aga ka korra-armastajast emale, oli sahtliboks, milles on klotsid kõik segamini. Ainult üks sahtel on eraldatud lego inimeste jaoks. Valmis komplektid, mida laiali ei lõhuta on kapis riiulitel, kust saab nendega mängida ja õpetustega vihikud on sorteeritult kastis.

Allikas Youtube, Abby Organizes