Korras sahtlist leiab alati lihtsalt asjad ülesFoto: Anete Lusina / Pexels
Tee ise
11. aprill 2019, 07:30

VIDEO | 12 lihtsat ideed, et asjad kodus omal kohal püsiksid (2)

Meie kodus on palju asju, mis meie tegemisi igapäevaselt kergelt ärritavad, aga me ei oska nendega midagi ka ette võtta. Näiteks kapinurgast pidevalt ümber kukkuvad kingipaberirullid või segadus sukasahtlis. Videost leiad häid ja praktilisi lahendusi, et ka pisiasjad korras püsiksid.

1. Pakkepaberirulli

Kinkepaberirullid kipuvad kapist või riiulilt välja kukkuma. Selleks, et need püsiksid omal kohal pane rullid riiete kaitsekotti. Nii saad need mugavalt stangele riputada, kus need alati käeulatuses püsivad.

2. Puldid

Kui elamises on iga seadme jaoks erinev pult, siis enamasti ei leia just seda, mida parasjagu vaja on. Pane kõik puldid silma alt ära ühte ilusasse kaanega karpi ja leiad vajamineva alati lihtsa vaevaga üles.

3. Lauamängud

Peredes, kus armastatakse mängida lauamänge kipuvad need ummistama kappe ja riiuleid ning oma lemmikmängu kättesaamiseks tuleb suurt vaeva näha. Kasuta nende hoiustamiseks riputatavad tekstiilist sahtliboksi ning jäta riiuliruum millelegi muule.

4. Mugav suhkrutops

Ise tehtud suhkrudosaatoriks sobib tühi plastpudel, millel on kaanega kork. Et suhkur püsiks värske ja ei läheks tükki, lisa pudelisse ka mõnest krõpsupakist saadud niiskuse eemaldaja.

5. Mugav kilekotihoidja

Selleks, et vältida kilekottide kuhjumist voldi need kokku ja pane tühja salvrätikarpi.

6. Vannituba korda!

Vannituba jätab palju korrektsema mulje kui kõikjal pole lahtiseid esemeid. Segaduse saad lahendada köögiriistade organiseerija, mis sobib ka kummuti sahtlisse. Pane sinna kõik asjad, mis muidu kraanikausil või lahtisel riiulil seisavad ning ruumi võtavad.

7. Peida fooliumirull

Fooliumirull võtab sahtlis või köögitasapinnal ruumi. Kinnita köögikapiukse siseküljele kaks rätikunagi, mille vahele saad panna fooliumirulli.

8. Taaskasutatavad joogipudelid

Mida teha, et need tüütult kapis ringi ei veereks? Kasuta selleks veiniriiulit, kus pudelid ilusti reas püsivad.

9. Peenikesed juhtmed

Juhtmepusade lahti harutamine on üsna tüütu. Kinnita korralikult kokkukeeratud juhtmed juukseklambriga ja probleem on lahendatud.

10. Alati korras sokisahtel

Lihtsa sahtliorganiseerija saab teha vildist.
Vaja läheb
vilti
kuumaliimipüstolid
kääre

Tee nii:
1. Võta vildileht ja pane selle äärtesse ja keskele liimirida.
2. Kleebi sellele järgmine vildileht. Teisele kihile pane kaks liimirida.
3. Liimi üksteise peale neli vildilehte ning lõika see pooleks. Liimi saadud ribad üksteise peale.

11. Alati segamini sahtel

Suured sahtlid, kus palju väikeseid asju, kipuvad kiiresti segamini minema. Selle vältimiseks pane sahtlisse erineva suurusega väiksemad korvid, kus asju hoida.

12. Voodipesuriiul

Selleks, et sa voodipesu vahetades ei peaks pikalt otsima komplekti kuuluvaid esemeid pane kokkuvolditud voodilina ja padjapüürid tekikoti sisse. Nii on sul kõik ilusti ühes kohas!

Allikas Youtube, Brittany Vasseur