Dimitri Demjanov.Foto: Ardo Kaljuvee/ Kroonika
Sisustus
10. aprill 2019, 13:00

Eesti tippkokad kutsuvad kinno! Tule ja naudi kokandusteemalisi filme koos Dimitri Demjanovi ja Angelica Udekülliga

Juba sel neljapäeval algab kinos Sõprus esimene Toidufilmide festival, mis pakub kulinaarseid elamusi nii kinolinal kui ka mujal. Nelja päeva jooksul linastuvate dokumentaalfilmide mitmed seansid juhatatakse sisse kodumaiste tippkokkade poolt, lisaks oodatakse huvilisi erilisele tulevikutoidu brunchil.

Korraldajate Taivi Koitla ja Helen Saluveeri sõnul on filmifestivali eesmärkideks nii toidukultuuri tutvustamine ja ka selle kitsaskohtadele viitamine, aga samuti meie endi toiduvaldkonna imetlusväärsete tegijate esile tõstmine. “Oleme väga tänulikud, et Dimitri Demjanov, Angelica Udeküll ja Silver Saa leiavad oma ülitihedas graafikus võimaluse tulla filmiseansse sisse juhatama ning et Parrot MiniBari peakoka Margo Paluoja ja juhi Teele Raam-Pello loodud tulevikutoidu brunch me festivali rikastab,” kirjeldab Koitla.

Angelica Udeküll Foto: Eesti Naine

Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ja Bocuse d’Or Eesti president Dimitri Demjanov juhatab sisse 11. aprillil kell 18.00 linastuva filmi “Michelini tärnid: lugusid köögist” (Michelin Stars: Tales from the Kitchen), Eesti esimese naispeakokana Gordon Bleu auraha pälvinud Angelica Udeküll dokumentaali “Pinge: (r)evolutsioon köögis” (The Heat: A Kitchen (R)evolution) 12. aprillil kell 19.30 ning restorani Ore peakokk Silver Saa 14. aprillil kell 17.30 filmi “Fermenteeritud” (Fermented).