Kindlasti leiab teise ringi poodidest ka väärt lugemist. Siin valik siniseid raamatuid - „Vahtramäe Emili uued vembud“ Paavli kaltsukas, 2 eurot; „Pitsikirja“ Kierrätyskeskus, 3 eurot.Foto: Laura Liinat
Kodu ja Aed
11. aprill 2019, 16:05

IDEID KODUSISUSTUSEKS: 8 tumesinist avastust Eesti ja Soome kaltsukatest

Merega seostuv sinine on värvus, millele omistatud aastasadade vältel erinevaid tõlgendusi. Lisaks veekogule sümboliseerib see taevast, rahulikkust, ustavust aga ka usku ja lootust tulevikku. Nii nagu lootus ja meri isegi, varieerub ka meelepäraste siniste toon sõltuvalt valikutegijaist. Kogusime kaltsukatest kokku mitmeid tumesiniseid leide, mis inspireerivad tooma koju rahustavat tonaalsust ja sügavamaid värve ka kevaperioodil.

 

Justkui merelaine
Pehme jalgealune on mõnus igal aastaajal ja sel puhul ei tasu peljata vaipade ostmist ka teiseringipoodidest. Kui reeglina otsitakse pigem suuri põrandakatjaid, siis väikeste mustrilaikudega saab toale anda särtsu ja muuta seda mitmekesisemaks. Omavahel saab sobima panna ka sarnases tonaalsuses erinevaid ornamentikaid.

 

Merehall vaip toob silme ette mäsleva Läänemere. Siksakmustriga vaip - Kierrätyskeskus, 4 eurot. Foto: Laura Liinat

Toredad detailid
Kvaliteetsed lasteriided peavad vastu mitmeid põlvkondi. Nii võivad ühte ja sama hilpu olla kandnud vanaemad ja lapselapsed. Kui parasjagu neist aga välja kasvatud, on hea neid riputada seinale, voodile, kapile ruumikaunistuseks. Meenutuseks ajatust moest või neis loodud mälestustest.

Ilusad kleidid võivad olla ka värviliseks detailiks. Kraega lastekleidid - Paavli kaltsukas, a’ 3 eurot. Foto: Laura Liinat

 

Peida asjad kaunisse karpi
Kas ei kõla juba klišeena, et igasuguseid topse pole kunagi liiga palju? Aga täpselt nii see on! Kuhu muidu pista köögis maitseained, vannitoas vatitikud ja –padjad, magamistoas ehted või töötoas kirjaklambrid. Vahvad mustrid anumatel lisavad ka silmailu muidu mannetutele riiulipealsetele.

Karbid ja korvid aitavad segadust ohjes hoida. Nupuga kaanega keraamiline tops -Kierrätyskeskus, 1 euro. Foto: Laura Liinat

 

Raamatud
Miks mitte anda toale tooni juurde ka õiget värvi raamatutega! Seda enam, kui selle sisu on ühteaegu põnev ja inspireeriv. Tavalise raamatuselja asemel pööra need riiulis nägupidi ette.

Kindlasti leiab teise ringi poodidest ka väärt lugemist. Siin valik siniseid raamatuid - „Vahtramäe Emili uued vembud“ Paavli kaltsukas, 2 eurot; „Pitsikirja“ Kierrätyskeskus, 3 eurot. Foto: Laura Liinat

 

Kodutekstiilid
Kevad-suviste pidude ootel tuleks aegsasti varuda ka laudlinu, et oleks iga tähistamise saabudes midagi värsket lauale tõmmata. Tugevast puuvillast ja linasest variandid on aga mitme otstarbega – neid saab mõnusasti kasutada ka pleedidena, kui villane kangas näib liiast, kuid millegi sisse tahaks siiski kerra tõmmata!
Pildil olev laudlina - Shalom, 2 eurot.

 

Pidudeks valmis
Kuigi ühtlase ilme tarvis on hea varuda endale nõudekomplekte, siis ostmata ei tasu jätta ka efektseid üksikuid isendeid. Just sellised savist glasuuritud taldrikud on tänuväärsed juustude või küpsiste serveerimisel, aga ka taimealuste ja seinakaunistusena.
Pildi olev lilledega taldrik - Sõbralt sõbrale, 50 senti.