Pärast talve vajab näonahk turgutamist.Foto: Sarah Comeau / Unsplash
Nipid
13. aprill 2019, 18:00

Kauni näonaha heaks: seerum turgutab talvest räsitud palet

Tõhus viis pärast talve näonahka hellalt turgutada on seda seerumiga niisutada ja toita. Kui leiad oma nahale sobiva toote, üllatab iga päev paari tilgaga näo paitamine mõne nädala pärast heas toonuses näonahaga.

 

Seerumitel on tugev toime, sest need sisaldavad kontsentreeritult nahka mõjutavaid aktiivaineid. Tänu sellele imenduvad seerumid sügavale nahakihtidesse ja on efektiivsemad kui teised nahahooldustooted.

Seerumit võiks kasutada nii hommikul kui ka õhtul pärast põhjalikku näonaha puhastust ühekuuse kuurina. Sel juhul on tulemus efektiivseim. Kui seerumit kasutada kauem, harjub nahk tootega ja soovitud efekti enam ei avaldu.

Kerge või rasvane?

Seerumeid on nii õli kui ka vee baasil – see määrab seerumi tekstuuri. Vee baasil seerumid imenduvad kiiresti. Tihked ja rasvased tooted võivad jätta näole rasvase kihi. Samas võib näole jääv seerumikiht olla märk sellest, et nahk on halvasti puhastatud.

Et seerum saaks soovitud mõju avaldada, on väga oluline nahk enne seerumi pealekandmist korralikult puhastada. Kõige parema tulemuse saad, kui kannad pärast seerumit näole seerumiga sama firma näokreemi.

Seerum igale vanusele

Kuigi poes sobivat seerumit valides peab arvestama vanusega, pole tooted mõeldud ainult vananevale nahale. Kui pakendil pole märgitud, mis vanusele see on välja töötatud, sobib toode kasutamiseks igas eas.

Seerum tuleks valida vastavalt oma nahatüübile või naha hetkeolukorrale – kas see on kuiv, rasune, tundlik, hall, vistrikuline vms. Sellest lähtudes saad valida niisutava, pleegitava, toitva, taastava, poore ahendava, sära andva, rahustava või muu vajaliku toimega toote. Kui nahk tundub väsinud ja tuhm, tasub proovida toimeainepõhist seerumit tugeva antioksüdandi C-vitamiiniga, mis teeb pärast kuuri naha jumekaks, parandab selle toonust ja vähendab pigmendilaike.

Seerum vastavalt vajadusele

  • Aknele mõeldud seerum rahustab põletikulist nahka ja ahendab poore.
  • Niisutav seerum taastab naha niiskuse ja vähendab peenikesi kuivusekortse.
  • Toitev seerum stimuleerib väsinud nahka.
  • Noorendav seerum vähendab kortse ja parandab naha elastsust.

 

Kui sul on ...

... probleemne nahk, vali rasueritust normaliseeriv seerum.
... kuiv nahk, vali niisutav ja sära andev seerum.
... pigmendilaigud, vali pleegitav seerum.

 

Hea teada! Väldi seerumeid, mis sisaldavad sünteetilisi lisaaineid, näiteks polümeeri, mineraalõlisid, silikooni, petrooleumi ja kunstlikke lõhna- või värvaineid.

 

Tee seerum ise!

Seerum igale nahatüübile
1 tl jojoobiõli
½ tl argaaniaõli
2–4 tilka lavendli eeterlikku õli
Sega õlid kokku. Hea tulemuse saamiseks masseeri õhtuti näole paar tilka seerumit!

D-vitamiiniga toitev seerum
1 tl vedelat D-vitamiini
1 tl filtreeritud vett
1 tl aaloegeeli
1 tl E-vitamiini õli (greencare.ee)
Sega kõik seerumi koostisosad kokku. Hea tulemuse saamiseks masseeri õhtuti näole paar tilka seerumit!