Kaissu voodi Ehe.Foto: stina kase photography
Sisustus
22. aprill 2019, 11:48

Millised on uued magamistoa trendid aastal 2019? (3)

Sisustusmessil Interjöör tutvustab magamistoa disaini firma Kaissu uusi magamistoa trende. Räägime disainer Helen Leetsariga uuest magamistoa disainist pikemalt.

Hetketrend sisekujunduses laiemalt ja ka magamistoas soosib julgeid värve (s.h. must), suuri mustreid, luksuslikke tekstiile ning mööblidisainis erinevat tooni metallist lisandeid Nagu seda on jalad, käepidemed, iluliistud jne. Samas peab Helen trendi jälgimisest hoopis olulisemaks inimese enda tunnetust. “Selle, mis ikkagi loob just talle parima atmosfääri ja mugavuse ruumis. Trendid tulevad ja lähevad, aga investeering kvaliteetsesse mööblisse ja siseviimistlusse võiks kesta märksa kauem, kui vaid paar hooaega.”

Millised on Kaissu põhimõtted?

Kaissu jälgib trende, kuid mitte sihikindlalt. Loome mööblit, mis eristuks, oleks tähendusrikas ning kestaks kaua. Samas loomulikult ei saa eitada, et oleme disainiprotsessis mõjutatud kõigest ümbritsevast ning see väljendub tahes tahtmata ka trendidega kaasas käivate detailide kasutamises siin-seal. Oluline, et säiliks oma eristuv käekiri ja et see läheks meie ostjale korda.

Mis on peamine mida magamistoa disainis enim jälgima peaks?

Mugavust ja tunnet, et see on see õige. Inimeste harjumused on ju nii erinevad. Kes armastab voodis kohvi juua ja lugeda; kes veedab seal vaid magamiseks napilt 6-7 h. Kes hindab eristuvat ja omanäolist disaini, kes aga klassikalisi voodeid, kus tootjate lõikes on disaini erinevused marginaalsed, erinevused on peamiselt materjalides ja kooste kvaliteedis. Igal juhul tasub erinevaid variance otsida ja proovida. Siis tuleb ka arusaamine, mis on just sulle see õige.

Millised on parimad materjalid, mida  magamistoas kasutada?

Ootuspärane ja kena vastus oleks ilmselt see, et kõik võiks olla maksimaalselt naturaalne.  Samas on fakt, et väga paljud looduslikku päritolu materjald on kohati suuremad allergia põhjustajad (nt. suled, vill jms), kui kaasaegsed ja põhjalikult testitud tehismaterjalid. Voodipesu on siin muidugi erand - ükski tehismaterjal ei asenda kvaliteetsed puuvilla, lina või täissiidi. Samas vaipade, seinakatete, kuššettide või madratsite puhul tasub uurida erinevaid materjale ilma eelarvamusteta. Kaissu mööbli materjali valiku aluseks on ennekõike vastupidavus ja kestvus. Seepärast on meie senised eelistused olnud naturaalne täispuit ja vineer. Nn. mööbliplaadist tooteid meie valikust ei leia. Küll aga pole välistatud põnevate innovaatiliste materjalide kasutamine meie  tulevastes kollektsioonides, eeldusel, et need on kestlikud, tervisele ohutud ja keskkonda säästvad.

Kaissu voodi Vira. Foto: tootefoto



Millest olete lähtunud oma disaini loomisel?

Saan disaineri ja brändi loojana töötada väga mugavas olukorras - ei pea lähtuma tellija juhistest, ootustest ega mistahes piirangutest. Olen ise oma disainide tellijaks ja saan seepärast luua paljuski südame järgi. Tõsi, kõige lennukamaid ideid täna veel ei katseta, sest noore kaubamärgina soovime jõuda võimalikult paljude inimeste südamesse ja koju ning selleks ikka peame arvestama turu ootuste ja eelistustega. Küll aga on oluline leida oma nägu ja seda säilitada läbi kõikide toodete.

Rääkige lähemalt oma uuest eksklusiivsest kollektsioonist?

Uus kollektsioon on nö. samm edasi võrreldes 2017 aasta kollektsiooniga. Seda nii materjalide kui disaini keele mõistes. Uue kollektsiooni tunnuslauseks on “lummav kooslus looduse ja inimese kätetööst”. Materjalidena on siin kokku saanud ajatu ja looduslikult kauni puidusüüga naturaalne tamm, peenelt viimistletud eri toonides metall ja luksusliku tekstuuriga sametine tekstiil.
Disanikeelelt ääretult peen ja õrn, kuid konstruktsioonilt tugev ja kestev. Saledad vormid ja kergelt kumerad jooned siin-seal. Kollektsiooni kuulub kaks erinevat voodimudelit (s.h. erinevad mõõdud ja värvid), lisaks trendikas päevavoodi; samuti riiulid, kapid, kummutid, mis sobilikud nii magamis- kui elutuppa.