Kindel rutiin aitab korda hoida.Foto: Rawpixel, Pexels
Tee ise
23. aprill 2019, 18:58

VIDEO | 10 nippi, et kodu alati läigiks!

Kui arvad, et on olemas ainult laisad ja puhtusefriigid, siis tegelikult on spekter veidi laiem. Nimelt näed järgnevast videost puhtuseskaalat, millel viis erinevat taset. Lisaks annab korda armastav koduperenaine 10 head nippi puhtuse hoidmiseks.

Puhtuseskaala algab eriti laisast perenaisest, talle järgnevad natuke lohakas, puhtust armastav, korda hoidev ja puhastusfriik. Milline neist oled sina?

Mida aga teevad tõeliselt korda hoidvad inimesed oma kodus?

1. Nad ei lahku kunagi toast tühjade kätega! Iga kord, kui lähed teise tuppa, haarad kohe midagi kaasa, mis sinna ei kuulu, vaid viid omale kohale tagasi.

2. Nad koristavad pigem pidevalt natuke, kui et jätavad kõik tööd ühele päevale. Selmet oodata, et mustade riiete hunnik nädalaga mäeks kasvaks, pese pesu kohe, kui saad trumli täis.

3. Neil on kindel rutiin koristamiseks ja toimetamiseks, nad ei tee seda siis, kui tuju tuleb. Proovi ka sina oma päeva mahutada 10-15 minutit, millega teha kiirelt korda näiteks vannituba, köök või elutoanurk.

4. Nad ei kuhja oma kodu asjadega üle, sest see tekitab koheselt segadust. Laual hoia ainult ühte lillevaasi, mitte ära lisa sinna veel kahte taimepotti, salvrätikuid, kommikaussi või pliiatsitopsi. Seal kus midagi juba ees on, tuleb kergesti lisa.

5. Nad koristavad enne ja puhkavad pärast. Tee alati asjad, mis tegemist vajavad enne ära, sest kui oled juba pehmele diivanile vajunud, on sealt väga raske tõusta.

6. Nad panevad ka teised tööle. Ära võitle segadusega üksi, lase teha kodutöid ka mehel ja lastel. Ka kaheaastane oskab enda järel mänguasju ära korjata!

7. Nende asjadel on alati oma koht. Kui arvad, et su asjad ei mahu sellesse „õigesse” kohta, siis seal probleem ongi – sul on liiga palju asju!

8. Nad töötavad targemini mitte rohkem. Näiteks vaheta tavaline tolmuimeja välja robot tolmuimejaga, kes teeb sinu eest töö ära.

9. Nad sorteerivad pidevalt. Ära kuhja vanu asju lihtsalt garaaži või kuuri, vaid viska katkised asjad ära ja anneta need, mida enam ise ei kasuta.

10. Neil pole lapsi. Viimane punkt on muidugi nali, sest ka lastega koos on võimalik korras kodu hoida, aga see on kordades raskem.

Allikas: YouTube