plastikust nõud.Foto: HELIN LOIK
Sisustus
23. aprill 2019, 10:11

Stockmanni kaubamaja on nüüdsest plastikuvaba (16)

Alates 22. aprillist ei saa osta Stockmanni kaubamajast enam ühtegi plastikust nõud ega joogikõrt. Stockmann on viimasel ajal teinud julgeid samme selleks, et vähendada ökoloogilist jalajälge ja pakkuda üha enam vastutustundlikke valikuid.

Viimased pool aastat on nad järk-järgult vähendanud oma tootesortimendis olevat plastikut ja nüüd on loobutud ühekordsete plastiktoodete müügist täielikult. Stockmann korraldas eilsel ülemaailmsel maapäeval rõõmsad peied, et saata ühekordne plastik viimsele teele. Plaanis on asendada viimasedki ühekordsed plastiktooted vastutustundlikumate valikutega. Pole vaja karta, et mingit kaubavalikut polelettidel enam üldse ei näe, plastik on asendatud pilliroost joogikõrte, bambusest topside ja puidust vatitikkudega. Kõik need on tooted, mille tegemine ja tarbimine on looduse suhtes vastutustundlikum.

Rõõmsatel peiedel ära saadetud plastiktooted liikusid edasi Baltikumi suurimasse plastiku ümbertöötlemise tehasesse Neularisse, mille tegevjuht Ilo Rannu andis ülevaate, mis saab plastikust seal edasi.